avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Venituri mai mari de 65000 EURO
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Venituri mai mari de 65000 EURO

In luna martie 2013 s-a depasit pragul de 65000 euro aferente veniturilor pentru care se plateste impozit pe venitul microintrprinderilor.Intrebarea mea este ,impozitul pe profit de 16 %se calculeaza incepand cu primul trimestru,mai exact cu lunile februarie si martie?
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 21:38, 10 Aprilie 2013
Da, calculul se face incepand cu trimestrul in care are loc depasirea, in functie de situatie, conform normelor CF:

"Pentru anul 2013, veniturile luate în calcul la stabilirea limitei de 65.000 euro sunt cele de natura celor prevăzute la art. 112^7 din Codul fiscal, înregistrate:

- începând cu 1 ianuarie 2013, de către persoanele juridice care aplică sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor de la această dată inclusiv;

- începând cu 1 februarie 2013, de către persoanele juridice care aplică sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor de la această dată inclusiv."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depasire plafon pentru impozit pe venit microintreprindere emaa74 emaa74 am o societate infiintata in 2003 ,nu am avut deloc activitate pana acum , acum mi-am propus sa desfasor activitate .Pentru inceput sunt platitoare de impozit ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon micro camicami camicami societate platitoare de impozit micro de la 1 februarie 2013. Daca depasirea plafonului de 65000 eur intervine in ultima luna a trim.II ,adica la iunie 2013 ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon microintreprindere felisana felisana Buna ziua! Firma a devenit microintreprindere cu 01.02.2013. Pentru depasirea plafonului de 65.000 euro se iau in calcul veniturile din perioada ian 2013 - ... (vezi toată discuția)