avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promisiuni,minciuni...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promisiuni,minciuni...

Sunt D din rm-valcea si pana la 31.03.2013 am fost angajat al unei societati de paza cu sediul in bucuresti incepand cu data de 01.11.2011,firma respectiva avand obiective in foarte multe orase din tara.De curand obiectivul de la rm-valcea a fost preluat de o alta firma de paza,deci contractul meu de munca a incetat.S-a procedat legal in ceea ce priveste preavizul...etc....Problema este salariul pe luna februarie a venit mai mic de 750 lei si nici orele suplimentare nu ne-au fost platite si au fost in numar de 216(media ore pe luna este 167-168 0re)ca sa nu mai vorbim de lichidarea ce trebuia facuta in ultima zi de lucru.Salariul pe luna martie nu ne-a fost platit desi ne-au promis acest lucru.Sunt zile de concediu nenefectuate care sunt neplatite plus alte mari nereguli:Nesemnarea statelor de plata sau a fluturasilor decat de 2-3 ori si acele state facute la intamplare si nestampilate facute de seful de obiectiv.Ce pot face in acest caz?Va multumesc si astept sfaturile dumneavoastra!CU RESPECT!
Ultima modificare: Joi, 11 Aprilie 2013
dannyeld75, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:53, 11 Aprilie 2013
Puteti actiona firma in instanta la tribunalul unde aveti domiciliul.

Sectia competenta este de litigii/conflicte de munca.
Neplata salariului poate fi sesizata ITM-ului si/sau poate face obiectul unei actiuni in instanta... alte modalitati nu prea mai aveti , decat sa va plateasca drepturile salariale restante angajatorul.

ITM-ul nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante ... singura autoritate in stat care il poate obliga este instanta de judecata (Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu sau locul de munca , actiunea fiind scutita de plata taxelor judiciare.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii restante liaza liaza Buna ziua, Am incetat contractul de munca, cu acordul partilor, in data de 01 Martie 2017 si nu am primit salariile restante nici pana acum, am 2 luni din ... (vezi toată discuția)
Salariu restant Valentin_sandu1969 Valentin_sandu1969 buna ziua domnilor, se mai poate munci in romania legal, sa primesti salariul la timp, sa t-i se plateasca toate drepturile s.a.m.d? ce se intampla: -lucrez ... (vezi toată discuția)
Buna - recuperare salarii teodorteo teodorteo Am lucrat la o fima de agenti de paza 3 luni si nu neam primit salariile.Am fost la ITM la arad si de acolo ni sa spus ca daca firma este in bucuresti ei nu ... (vezi toată discuția)