avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale donatia facuta de un SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

donatia facuta de un SRL

Ma intereseaza daca o societate poate dona un anumit bun unei alte societati sau persoane fizice, exceptand partidele politice si ONG-urile.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Popescu , Avocat 13:54, 12 Octombrie 2012
Eu zic ca problema este una fiscala, nicidecum juridica.
Cum sa fie o problema contabila, doamna, cand e vorba de capacitatea civila a persoanei juridice?

ovi_dragomir a scris:
mi se pare mult mai grav un act de liberalitate din partea unei sc decat un act dezinteresat...primul ii diminueaza patrimoniul...al 2-lea nu...doar nu il mareste...adicatelea...un act de comodat cu partenerul meu de afaceri e acceptat...insa o donatie de la firna mea catre el ridica probleme...

Diminueaza patrimoniul, insa numai aparent. Mi se pare ca discutia e aceeasi cu cea a actelor de dispozitie care privite in ansamblul patrimoniului sunt de fapt de administrare.
Ultima modificare: Vineri, 27 Februarie 2009
ContSters20980, utilizator
am zis fiscala, nu contabila.
ok. deci donatia mea de un milon de euro e act de administrare, privita asa mai intr-un sens? :)))
@davideg: in continuare nu va inteleg afirmatia.

@ lucian.gogu: nu trebuie trasa asa o concluzie, era vorba de altceva. In doctrina de drept civil exista discutia despre care aminteam si principiile cred ca pot fi aplicate. Ideea e sa privim operatiunile in ansamblul lor, ce inseamna donatia pentru intregul patrimoniu si daca nu cumva ea aduce indirect un beneficiu.

Alte discuții în legătură

Donatie catre persoana fizica mari.a mari.a Buna seara, Spuneti-mi va rog daca este ok ca firma sa doneze un autoturism unei persoane fizice. Firma este pe profit, cum ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare GEORADU1971 GEORADU1971 cum pot beneficia de o sponsorizare pentru achizitionarea de proteze auditive pentru un copil minor,prin contract de sponsorizare sau de mecenat ? M-i s-a ... (vezi toată discuția)
Donatie ella2389 ella2389 Am nevoie urgent sa stiu daca donatiile sunt impozitate in vreun fel...in speta in care o firma doneaza o suma de bani unei persoane cu dizabilitati? Va rog ... (vezi toată discuția)