avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită anularea licitatiei?
Discuție deschisă în Executare silită

anularea licitatiei?

am fost declarat adjudecatar pentru un imobil scos la licitatie publica la bej.lipseste fotocopie de pe actul de proprietate al debitoarei iar executorul ma ameninta ca anuleaza licitatia respectiva printr-un proces verbal in care specifica ca nu are respectiva fotocopie,lucru specificat in procesul verbal al licitatiei.Are dreptul sa anuleze licitatia daca nu s-a depus contestatie si suma a fost depusa la cec in termenul legal?Cine poate sa mai anuleze licitatia respectiva?Mentionez ca au trecut 7 saptamani de la licitatie si nu s-a mai intamplat nimic.Care e termenul legal de intocmire al actului de adjudecare?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Codruta Maghear , Avocat 23:01, 25 Februarie 2009
Cand executorul a pornit executarea silita asupra imobilului el a identificat acel imobil cu anumite documente, care trebuie sa fie la dosarul executional. Pe parcursul procedurii el trebuia sa faca procesul verbal de situatie, mai apoi sa dispuna o expertiza valorica pentru stabilirea pretului, mai apoi sa dea anuntul de vanzare unde trebuia din nou sa identifice imobilul.
Intrebare: Cum a facut aceste lucruri?
Intrebare: Pentru ce ii trebuie fotocopia actului de dobandire a proprietatii de catre debitoare?
Prin urmare, actul de adjudecare se intocmeste nu mai repede de 15 zile de la data licitatiei si nu mai tarziu de 6 luni, pentru a nu se perima executarea.
Ca propuneri - solicitati in scris executorului intocmirea si eliberarea actului de adjudecare, iar in caz de refuz sa va dea raspunsul motivat in scris . In acest caz aveti la dispozitie plangerea impotriva executorului prin care sa solicitati instantei sa pronunte o hotarare prin care sa il oblige sa intocmeasca actul de adjudecare si sa ii spuna cum sa il faca.
In cazul in care instanta din diferite motive constata ca intr-adevar nu se poate identifica imobilul executat pentru a fi intocmit actul de adjudecare, atunci acel executor ar trebui sa aiba mari probleme pentru ca a fost foarte neglijent in intocmirea dosarului si in acest caz are foarte, dar foarte mult de pierdut, in conditiile in care nu vreti sa il lasati asa ...in plata Domnului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actul de adjudecare ionica99 ionica99 Am participat de curand la o licitatie pentru un apartament care a fost scos la licitatie pentru neplata datoriilor catre asociatia de proprietari in urma unei ... (vezi toată discuția)
Abuz executor? ionica99 ionica99 Am castigat de curand o licitatie la bej,am consemnat suma respectiva la cec,a trecut termenul de 30 de zile de la data licitatiei iar executorul refuza sa ... (vezi toată discuția)
Pasi care urmeaza dupa primirea actului de adjudecare elenealina elenealina Buna ziua, Am participat la o licitatie acum 30 de zile , iar astazi am primit actul de adjudecare al imobilului . Va rog frumos sa ma indrumati ce pasi ... (vezi toată discuția)