LuchianSeb a scris:
Dupa cum am mai spus, contractul de V-C sub semnatura privata nu este secret, nu este simulat, nu este incheiat cu scopul de a inlatura efectele contractului autentic (in plus, chiar daca ar fi nu ar putea avea un astfel de efect, tocmai pt. ca nu e incheiat in forma autentica !)
Contractul sub semnatura privata este pur si simplu un contract care nu este valabil ca si vanzare cumparare datorita lipsei formei autentice. Partile contractului sub semnatura privata sunt doar initiatorul topicului si vanzatorul. Cred ca observati ca lipsesc si ceilalti cumparatori (cei care erau de acord cu simulatia neconstatata :)) ), pe langa intentia de a crea o simulatie :D.---> Rezulta din speta.
Ca rezolvare am oferit si o solutie. Si anume sa ceara prin intermediul instantei banii inapoi in cazul in care a efectuat vre-o plata si daca doreste sa ceara si daune pentru ca nu mai este posibila conversiunea unui astfel de contract, fiindca obiectul acestuia a fost instrainat. Am mai scris si anterior.
:)
Tocmai că nu vrea banii înapoi. A dat banii conform înțelegerii. Toate cele 3 părți s-au înțeles asupra întregii operațiuni. Cumpărătorul din actul secret și cei din actul public vor doar să se recunoască actul secret și să se înscrie dreptul de proprietate conform acestuia.
Despre faptul că acel contract simulat sub semnătură privată nu este valabil... după cum vă spuneam mai citiți NCC și în special partea cu simulația cu accent pe art 1289 NCC.
Oricum văd că insistați să vă impuneți o soluție care este contra voinței părților și mai ales care nu are nici un temei pe vreun text de lege...