avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contestatie in anulare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

contestatie in anulare

Am fost condamnat la plata datoriilor unei firme (260.000 lei) in 2009 dupa un proces de 4 ani.
Nu am avut aparator pt ca lichidatorul firmei mi-a spus ca nu e nevoie.
In momentul primirii acasa a sentintei eu eram in concediu (pot dovedi cu documentele existente la Camera de munca) si plecat din localitate.
Pentru primirea sentintei, cel care a adus-o, a pus-o pe mama sa semneze pt ea.
Mama era in varsta de 75 ani cu handicap nevazator accentuat (cu documente)
si nu a stiut ce semneaza.
Pot declara contestatie in anulare?
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 13:48, 13 Aprilie 2013
Hotărârile irevocabile pot fi atacate cu contestaţie în anulare, pentru motivele arătate mai jos, numai dacă aceste motive nu au putut fi invocate pe calea apelului sau recursului:

1.când procedura de chemare a părţii, pentru ziua când s-a judecat pricina, nu a fost îndeplinită potrivit cu cerinţele legii;

2.când hotărârea a fost dată de judecători cu călcarea dispoziţiilor de ordine publică privitoare la competenţă.

(2)Cu toate acestea, contestaţia poate fi primită pentru motivele mai sus arătate, în cazul când aceste motive au fost invocate prin cererea de recurs, dar instanţa le-a respins pentru că aveau nevoie de verificări de fapt sau dacă recursul a fost respins fără ca el să fi fost judecat în fond.

Nu cred ca este cazul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare doru112233 doru112233 Buna ziua,impotriva deciziei tribunalului in recurs pe vechiul cod civil se poate face contestatie in anulare,daca puteti sa-mi trimiteti si un model sau o ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare trebuie motivata? pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Daca formulez contestatia in anulare trebuie sa motivez de la inceput obiectiile sau voi invoca motivele la o urmatoare intampinare? Pe scurt ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare gabid70 gabid70 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca, dupa respingerea solicitarii de \"Revizuire dosar\" pot solicita si \"Contestatie in anulare\". Am inteles de pe forum ... (vezi toată discuția)