avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatie in anulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatie in anulare

Buna ziua.

Va rog sa-mi spuneti daca, dupa respingerea solicitarii de "Revizuire dosar" pot solicita si "Contestatie in anulare". Am inteles de pe forum ca, termenul este de 15 zile de la luarea la cunostinata a comunicarii de catre instanta si nu mai mult de 1 an de la data ramanerii hot. definitive.

Multumesc pt. raspuns si o zi buna.
Cel mai recent răspuns: Consilier juridic Dana Maxim , Mediator 12:14, 26 Martie 2010
Hotararile irevocabile pot fi atacate cu contestatie in anulare:

- cand procedura de chemare a partii, pentru ziua cand s-a judecat pricina, nu a fost indeplinita potrivit cu cerintele legii;

- cand hotararea a fost data de judecatori cu incalcarea dispozitiilor de ordine publica privitoare la competenta. * Necompetenta este de ordine publica in urmatoarele situatii:

- pricina nu este de competenta instantelor judecatoresti;

- pricina este de compententa unei instante de alt grad;

- pricina este de competenta unei instante de alt grad si partile nu o pot inlatura. ** Contestia poate fi facuta in cazurile de mai sus numai daca motivele amintite nu au putut fi invocate pe calea apelului sau recursului. Cu toate acestea, calea de atac poate fi primita, cand aceste motive au fost invocate prin cererea de recurs, dar instanta le-a respins pentru ca aveau nevoie de verificari de fapt sau daca recursul a fost respins fara ca el sa fi fost judecat in fond

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararile pronuntate in recurs se pot ataca si se comunica la domiciliu? Pasare1 Pasare1 Nefondat Solutie: Respinge, ca nefondat recursul formulat de catre reclamant impotriva judecatoriei. Respinge ca nefondata cererea intimatului privind ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare pacurariu maria pacurariu maria Buna tuturor, Am de lamurit 3 aspecte asupra formularii acestei contestatii: 1.Decizia civila data de curtea de apel Alba a fost comunicata cu data postei ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare trebuie motivata? pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Daca formulez contestatia in anulare trebuie sa motivez de la inceput obiectiile sau voi invoca motivele la o urmatoare intampinare? Pe scurt ... (vezi toată discuția)