in foile primite la concediere scrie ca nu e trebuie sa vin la serviciu pe perioada preavizului. m-am uitat in codul muncii si nu am vazut asta scris. seful meu imi cere cheia de la firma ca sa nu mai vin, iar eu am ultima zi de munca pe 19 martie. cum pot sa-i inchid gura sa nu ma mai preseze ca nu tb. sa vin in aceste zile?
Pentru neachitarea drepturilor salariale, inclusiv a sporurilor va adresati instantei de judecata in termen de maxim 3 ani de cand respectivele drepturi salariale trebuiau achitate.
astazi am fost convocat in sedinta de cei 2 care ma preseaza(secretara si inlocuitorul sefului) in cateva minute sa ma prezint la ei pentru o analiza a dosarului meu si mi-au pus intrebari de ce nu vreau sa ii ajut...mie mi s-a luat accesul la orice documnet al firmei si ei nu-mi permit sa fac nimic. oricum pe foaia in care sunt instiintat ca sunt concediat scriu ca nu trebuie sa ma prezint in preaviz la lucru. Dar eu stiu ca acesti oameni sunt tare suciti si nu pot avea incredere nici in ceea ce dau scris si stampilat ca mi s-a mai intamplat sa nu respecte.
de acum tb sa solicit sa vina un avocat cand imi cer sa intru in sedinta cu ei?
pot sa imi desfaca contractul de munca disciplinar?
Poate ca dvs. nu aveti incredere ca angajatorul respecta dispozitiile date in scris si stampilate dar acestea au valoare in instanta, si cat timp nu s-a solicitat in scris prezenta dvs. la locul de munca 4 ore in perioada de preaviz nu va pot acuza de nerespectarea programului. Adica ei pot sa va acuze dar in instanta pierd acest proces.
Cu privire la desfacerea disciplinara a CIM aceasta trebuie sa fie motivata. Cat timp nu aveti acces la nici o activitate si detineti un document prin care sunteti motivat sa nu prestati activitate nu au ce sa va faca. Puteti merge la sediul societatii doar sa va uitati la ei cum muncesc si asta doar pentru ca doriti sa va prezentati 8 ore la locul de munca.
In ceea ce priveste sedintele puteti merge fara avocat si sa ascultati ceea ce va spuna, cat timp nu semnati nimic, sau nu declarati nimic scris totul este ok. In cazul in care vi se solicita declaratii scrise sa le dati doar daca sunteti convocat cu adresa scrisa cu 5 zile anterior datei la care vi se solicita aceste declaratii ( aici fac referire in special la o cercetare disciplinara.
Cu siguranta aveti o problema cu angajatorul.
In ceea ce priveste situatia d-voastra este simplu.
Va prezentati la societate atunci cand expira termenul de preaviz, cereti verbal, apoi in scris(daca va refuza) sa vi se faca fisa de lichidare, predati pe baza unui proce-verbal toate documentele, si mijloacele fixe pe care le aveti in grija d-voastra, si fireste va ridicati integral drepturile salariale.
Lichidarea si celelalte forme care privesc incetarea raportului de munca, pot fi realizate chiar in interiorul termenului de preaviz.
Toate acestea sunt posibile numai daca v-a inmanat deja decizia scrisa de incetarea contractului d-voastra individual de munca.
In cazul in care fie nu vi se face lichidarea, fie nu vi se platesc toate drepturile salariale, puteti actiona in instanta societatea pentru realizare pe deplin a tuturor drepturilor d-voastra., si pentru aceasta consultati un avocat pentru a va indruma in in tot ce veti intreprinde in acest sens.
Preaviz concediere
AlditaP
Un sfat mi-ar fi de mare ajutor!
Ieri am primit decizia de concediere,(motivul= desfiintarea postului din motive financiare)
Desi in decizie scrie ca am ... (vezi toată discuția)