avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren in arenda
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren in arenda

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti asupra unui aspect:
Cui ii revine sarcina de a-l anunta pe arendas ca terenul a fost vandut fara a se tine seama de dreptul de preemtiune : noului proprietar, fostului proprietar sau primariei?
Avand in vedere schimbarea proprietarului, contractul de arendare inceteaza de drept la data incheierii contractului de v-c , noul propietar poate incheia un nou contract ?, sau treb sa respecte fostul contract pana la culegerea fructelor de pe teren?
codul civil este un pic ambiguu
Multumesc!
Cu respect!

Cel mai recent răspuns: ContSters116611 , utilizator 12:29, 14 Aprilie 2013
Art. 1732
Condiţiile exercitării dreptului de preempţiune
(1) Vânzătorul este obligat să notifice de îndată preemptorului cuprinsul contractului încheiat cu un terţ. Notificarea poate fi făcută şi de acesta din urmă.
(2) Această notificare va cuprinde numele şi prenumele vânzătorului, descrierea bunului, sarcinile care îl grevează, termenii şi condiţiile vânzării, precum şi locul unde este situat bunul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol arendat Amitrica Amitrica Am arendate cu contract de arenda 2 ha de teren agricol. Contractul a fost facut pe cinci ani si expira pe 1 octombrie anul acesta. Vreau sa vand, am facut ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren prin licitatie- insoiventa AdrianaPac AdrianaPac Buna ziua, Va solicit ajutorul in urm speta: teren scos la licitatie de casa de insolventa, este castigat de mine. Acum se va astepta inca 30 zile pt ... (vezi toată discuția)
Mediere - invitatie refuzata de doua ori Dumies Dumies am contactat arendasul prin intermediul unui mediator sa-si exprime dreptul de preemptiune. Este dovada ca a primit invitatiile (doua) nu s-a prezentat si am ... (vezi toată discuția)