Lucrez la Casa de Cultura Oradea unde sunt 16 angajati (personalitate juridica). De curand, 10 dintre acestia au primit preaviz (de 15 zile lucratoare) pentru desfacerea contractului de munca (prevederile art 65), 66) 73) din Legea 53/2003 - Codul Muncii, actualizat. Ei spun ca este concediere individuala, nu colectiva, deci nu primim salarii compensatoare.. Este corect, in conditia in care am fost concediati mai mult de 50% din numarul de angajati? Vreau sa va spun ca sunt divortata, am doi copii in intretinere, unul student in Bucuresti si celalalt elev in clasa a X-a, dar nu s-a tinut cont de acest aspect. Am lucrat ca secretar-dactilograf la aceasta institutie de aproape 9 ani .:-/
In tabelul Forum este mentionat cu un 1 faptul ca am primit un raspuns. Nu am primit niciunul.
Concedierea nu se face in baza acestui articol , ci in baza art.65 sau 68 din Codul muncii- concediere individuala sau concediere colectiva.
In decizia de concediere trebuie sa scrie articolul in baza caruia inceteaza c.i.m.
Da. Scrie in felul urmator in preaviz: Avand in vedere prevederile art. 65), 66(, 73) din Legea 53/2003 - Codul Muncii actualizata, tinand cont de HCL... din... privind modificarea organigramei, a statului de functii si a numarului de personal al Casei de Cultura a Municipiului Oradea, incepand cu data de...
In alta ordine de idei va mai spun ca au venit de la ITM si au anulat preavizele pe care ni le-a dat inainte de acesta (asta cu aprox. o luna in urma) din motive necunoscute de mine.
ITM-ul nu are cum sa anuleze preavizele, ci doar sa propuna modificarea termenelor ... banuiesc ca au acordat un preaviz de 15 zile lucratoare, il loc de 20 de zile lucratoare cum prevede CCMN.
Prin urmare, din decizie reiese ca este vorba de concediere individuala ...
Sigur nu au modificat termenele deoarece si primele erau de 15 zile. Acolo trebuia sa fie altceva referitor la director. E poveste lunga. Dupa ce ne-a propus pentru concediere, am invitat pe cei din Sindicat la o sedinta ad-hoc in care directorul a fost asaltat pur si simplu de reprosuri in urma corora si-a dat demisia. A semnat preavizele in timp ce era in concediu medical. Asta putea fi de ITM-ul le-a anulat. Cred.Se pare ca nu avem mari sanse. Din pacate e plina Romania cu someri. Si asta e doar inceputul. Oamenii vor sa munceasca si nu sunt lasati.:sorry:
Concediere
dutzu
buna ziua!
am si eu o problema. in data de 25.05.2009 am fost concedita conform art.65(1) CM, pe motiv ca mi s-a desfiintat locul de munca (asistent manager). ... (vezi toată discuția)
Buna
VALYTA
AM FOST CONCEDIATA DE CURAND IN BAZA ART 65 CODUL MUNCII (REDUCERE DE PERSONAL) SI AM CITIT PE NET CA AS AVEA DREPTUL LA UN SALARIU COMPENSATOR EGAL CU ... (vezi toată discuția)