avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare datorie catre asociatie de proprietari de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare datorie catre asociatie de proprietari de la un imobil ipotecat la banca

un proprietar a luat un imprumut bancar cu ipoteca asupra apartamentului, in 2008;banca a inscris privilegiul imobiliar in Cartea funciara. Prorietarul dispare in 2010 din apartament la o adresa necunoscuta si incep datoriile la intretinere. Conform legii, proprietarul este somat dupa 90 de zile si Asociatia inscrie privilegiul imobiliar in Cartea funciara si atunci afla ca banca are si ea din 2008 inscris acest privilegiu.
In anul 2012, la sfarsit, se executa silit apartamentul fiind scos la licitatie, dar vanzarea se face abia inb luna martie.
Problema este urmatoarea: conform noului cod civil asociatia de proprietari , inscriindu-si privilegiul imobiliar dupa cel al bancii creditoare, se pare ca nu mai poate recupera banii de intretinere datorati de propietar, banca luand TOTUL.
Intrebarea care se pune este cum putem totusi legal, recupera banii?
facem precizarea ca in anul 2012, inainte de execuarea silita de catre banca, asociatia a actionat propietarul in instanta pentru recuperarea datoriei si inca nu s-a dat hotararea instantei.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:27, 15 Aprilie 2013
Domnule, privilegiul asociatiei are intaietate fata de ipoteca bancii pentru ca in cazul dvs se aplica vechiul cod civil.

Executorul a procedat gresit. Trebuia sa faceti contestatie la executare.
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2013
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de recuperare a restantelor de la proprietari restantieri pentru apartamente ipotecate in cazul in care banca a solicitat executarea silita. Mariussnm Mariussnm As dori sa stiu daca, prin prisma legislatiei in vigoare, asociatia de proprietari are prioritate fata de alti creditori la recuperarea restantelor chiar daca ... (vezi toată discuția)
Cum recuperam restante de apartamente luate prin banca unlocatar unlocatar Buna ziua As dori sa stiu daca exista vreo procedura de recuperare a restantelor in cazul unui apartament cumparat cu credit de la banca. Avem citeva ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar asociatie proprietari doar_eumike doar_eumike BUna ziua, in blocul und elocuiesc am 3 proprietari care nu-si achita datoriile : - 1 proprietar are restanta 14.000 ron (are hot jud definitiva sa-l ... (vezi toată discuția)