avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca

Buna ziua

in cazul in care societatea nu este parte din organizatia patronala ( si nici din grupul de unitati) care a semnat un contract colectiv de munca la nivel superior , acest contract contract colectiv nu i se aplica, corect?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 16 Aprilie 2013
Tot legea 130/1996 prevedea si posibilitatea prelungirii CCM altfel decât legea dialogului social. Dar pt faptul ca CCM 520 a fost încheiat in 2010 nu va putea fi prelungit in condițiile legii 130, mai mult de 12 luni. Corect?
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2013
zxz19, utilizator
CCM respectiv a fost incheiat pentru o perioada de 4 ani ... Dupa expirarea valabilitatii acestuia, se va incheia un nou c.i.m. in baza Legii nr.62/2011.
De acord, dar atunci de ce se aplica conf lg. 130?
Intrucat a fost incheiat sub aceasta lege ... parerile rareori mi le schimb si mai ales dupa ce vad jurisprudenta in materie.

In cazul expus de dvs , cred ca este vorba despre un conflict de legi - ccm vs lege - care nu se poate solutiona decat in instanta.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca pe ramura it miha006 miha006 Buna ziua, Sunt inginer software. Am terminat facultatea de Automatica si Calculatoare. Imi puteti spune va rog care este contractul colectiv de munca pe ... (vezi toată discuția)
Aplicabilitate ccm la nivel de ramura ginnyy ginnyy Potrivit dispozitiilor CCM ramura: Clauzele contractelor colective de muncă produc efecte pentru toţi salariaţii încadraţi în unităţile din ramura ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca la nivel de ramura Alex58 Alex58 As dori sa va rog daca puteti sa-mi spuneti daca pentru o unitate care are codul caen 2343 exista incheiat un contract de munca la nivel de ramura si daca ... (vezi toată discuția)