avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto - situatie cel putin ciudata
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto - situatie cel putin ciudata

Buna ziua,

Am cumparat acum cateva zile o masina fabricata in 2007 , la care proprietarul a specificat ca taxa de prima inmatriculare a fost solicitata in instanta ( pentru recuperare) dar nu a dus pana la sfarsit procesul deoarece au lipsit cateva documente .

Azi am cerut la ANAF dovada ca taxa a fost platita si nerecuperata si mi s-a raspuns ca exista inregistrat pentru aceasta masina o sentinta definitiva si irevocabila privind recuperarea taxei ( adica proces castigat - inteleg eu) .

Cel care a vandut masina nu a ridicat nici o suma de bani de la ANAF stiind ca dosarul nu este complet .

Intrebare : se poate depune o cerere in care sa se solicite anularea recuperarii taxei auto ( de catre cel care a solicitat-o ) astfel incat sa putem inmatricula masina fara plata unei alte taxe ?

Multumesc .
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2015
estpoint, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:49, 21 Septembrie 2015
Daca vanzatorul avea taxa platita trebuia sa depuna copie a documentului justificativ
s-a raspuns ca exista inregistrat pentru aceasta masina o sentinta definitiva si irevocabila privind recuperarea taxei ( adica proces castigat - inteleg eu) .

Nu este obligatoriu ca solutia instantei sa fie favorabila reclamantului
Avand in vedere ca dv nu sunteti platitorul taxei,nu puteti face cerere referitor la acea suma
Numai platitorul taxei poate sa solicite recuperarea acesteia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto dupa revanzare. pentru masina cumparata de noua. MihaiMih MihaiMih Buna ziua! Am o intrebare referitoare la taxa auto. Vorbim despre o masina din aprilie 2008, cumparata de noua din Romania. De curand am cumparat o ... (vezi toată discuția)
Am platit taxa de prima inmatriculare in 2011, la vanzarea masinii se mai plateste timbrul de mediu? stanley stanley In decembrie 2011 am inmatriculat masina platind taxa de mediu valabila la acel moment. Daca vand acum masina, cumparatorul va avea de platit timbrul de mediu ... (vezi toată discuția)
Taxa mediu traian_iulian traian_iulian Am achizionat recent o masina inmatriculata in Romania in valoare de 900 euro (Opel Astra din 1994, 1598 cm3). Masina a fost inmatriculata in Romania pentru ... (vezi toată discuția)