am divortat , am un baietel de 4 ani si custodie comuna cu program de vizitare minor weekend ul 1-3 si in vacante
am discutat cu sotul si am stabilit ca ar fi ok sa ii facem pasaport celui mic si m-a asigurat ca va fi prezent doar sa il anunt din timp , lucru pe crea l-am si facut problema este ca acum refuza sa mai vina la pasapoarte sa semneze si nu stiu ce sa fac sa il pot face sa inteleaga ca si el va avea nevoie de acest pasaport si ca vreau sa ies cu cel mic in vacanta de vara o saptamana in vizita la o cunostinta .
fostul sot ma santajeaza sa ii semnez partajul daca vreau sa imi dea semnatura sa ies cu cel mic din tara sau sa ii fac pasaport.
intrebarile mele sunt:
1) daca nu vrea sa semneze si ii trimit notificare prin executor judecatoresc la serviciu , la ai lui si la noi acasa - ce rezolv? e bine sau mai rau fac ?
2) daca imi da semnatura pentru pasaport si mai apoi stau sa ma rog de el sa imi semneze pentru iesit din tara ce trebuie facut ?
stiu ca exista instanta si obligatia de a face sau de substituire a semnaturii dar cat ar dura acest proces?
3) cum pot rezolva cel mai corect, curat si rapid situatia fara tiganeala cu care m-am obisnuit deja de 2 ani ?
4) aveti idee care sunt taxele pe care trebuie sa le platesc unui executor si pentru procesul in instanta ?
5)ce fel de avocat imi trebuie ca sa rezolv problema ?
multumesc si astept cu infrigurare raspunsurile dvs..
Va multumesc din suflet pentru raspunsuri si va intreb urmatoarele :
Cum pot dovedi reaua credinta a tatalui?
Cat poate dura un astfel de proces?
Cum as putea demonstra dezinteresul tatalui fata de copil si neimplicarea acestuia in cresterea si educatia copiluluii( plateste pensie alimentara, il ia la el de vineri pana duminica si duminica imi spune ca sa ma duc sa il iau desi in hotarare scrie clar ca trebuie sa il aduca si nu ma 13: 00 ci la 18:00 *
Merg sa iau baiatul pentru ca ma bucur sa stiu ca e langa mine dar nu e corect ceea ce face si desi il informez cu privire la evolutia si nevoile copilului nu primesc decat jigniri, injuraturi sau batai.
Ma gandesc sa merg la autoritatea tutelara si sa aduc martori chiar si educatoarele de la gradinita care m-au vazut vanata dar ma gandesc la ce as supune copilul si nu vreau ..
Tot timpul isi bate joc de mine si face asta neglijand copilul care nici macar nu vrea sa mearga la el ( am martori ca plange si spune ca nu vrea sa se duca la el ca vrea sa stea cu mami ...)
Ce sa fac, va rog invatati-ma sau trageti-ma de urechi daca gresesc pentru ca l-am iubit si i-am dat totul iar acum primesc scuipati, injuraturi , batai si jigniri iar acum ca m-am trezit parca nu mai scap de cosmar - parca traiesc de 2 ani fara sa pot respira, parca cineva isi tine mana in gatul meu si nu am aer..:((
Trebuie dovedita reaua-credinta cu privire la faptul ca nu doreste sa semneze.
El va trebui sa isi expuna punctul de vedere pentru care nu va da acordul sa iesiti cu minorul din tara pentru o excursie.Copilul are si el dreptul de a iesi din tara.
Copilul are si el drepturi si instanta trebuie sa analizeze cauza si sub acest aspect.
Adica este vorba de drepturile parintilor si drepturilor minorului.
intr-adevar numai pe calea instantei veti rezolva. discutii "amiabile" cu persoane care nu doresc decat cearta este inutil sa incercati. pierdere de timp. eu cred ca un copil, chiar e musai sa calatoreasca de mic, daca exista aceasta posibilitate. impactul cu o alta lume, nu face decat sa-i deschida ochii. daca e prea mic, este evident ca mama nu poate pleca fara copil, daca este mai mare, am spus mai sus. deci, mergeti in instanta pentru substituire de semnatura si veti rezolva.
presupunem ca copilul ar avea pasaport.
mama nu poate pleca cu copilul in perioada in care tatal NU are drept de vizita? adica ziua de luni imediat dupa week-end-ul 1 pana sa zicem duminica, deci 7 zile?
e oprita la vama?
daca in ordonanta sau ce are domnul cu drept de vizita scrie clar cand il poate lua pe minor iar mama vrea sa il duca in vacanta in afara acestui drept, nu poate iesi cu el din tara in mod legal?
Nu doamna, nu poate iesi fara sa ceara procura notariala de la tatal copilului.
Sunt parinti care-si fac procura unul altuia pe 1 an, dar , de regula, parintele nerezident, daca chiar este dispus sa dea procura notariala, cere sa se treaca perioada, destinatia, traseul, etc.
Sentinta divort
adinu91
bun gasit, subiectul a mai fost pus in discutie dar raspunsurile sunt cotradictorii: imi este incredintat copilul in urma divortului, sentinta definitiva si ... (vezi toată discuția)