avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intrebare despre pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intrebare despre pensie alimentara

Buna ziua ...
As dori sa ma lamuriti si pe mine .... cine este dispus ... asupra unui aspect legat de pensia alimentara.
Suntem casatoriti de 8 ani ... avem un baiat de 6 ani si o fetita pe drum .
Sotul este marinar iar eu economist . Eu am salariu de bugetar ( aprox. 1500 lei la 1,5 norma ) iar el are un venit mult mai mare . Treaba este ca " salariul" lui cel mare il castiga numai cand este plecat ... are oarecum caracter de diurna ... si este castigat teoretic in alta tara ... chiar daca banii vin intr-un cont din tara. El mai are si un salariu in lei , mai m ic ca al meu , dar pe care il primeste din cate am bagat de seama, doar cand este plecat .
Intentionez sa intentez divort . Ce sanse am sa primesc spre ingrijire copii. Ce motive, ce cauze ... ma pot ajuta sa am copii spre ingrijire?
Cum pot obtine o pensie alimentara decenta ... nu un calculata la salariul minim ?
Sunt sanse la asa ceva? Ce trebuie sa fac?

Nu am pus inca in vedere sotului intentia mea de divort. Credeti ca mi-ar dauna daca as pleca atunci cand este plecat in voiaj ? am unde sa ma duc ptr ca detin un apartament doar al meu ... Cum este cu parasirea domiciliului ?... Nu vreau sa imi sap singura groapa ...

Multumesc pentru intelegere.

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:31, 18 Aprilie 2013
Am purtat nenumarate discutii cu sotul ... sau macar am incercat . este genul de barbat muult prea orgolios . Nu vrea sa ma piarda nici pe mine si copii, nici casa , nici mama ... Dar nu vine efectiv cu solutii concrete de rezolvare a problemelor si nici nu accepta sfaturi . Ii cam place sa se faca ce gandeste el ... nu cum pot face lucrurile cei de langa el . I-am sugerat sa ne mutam in casa care recent a achizitionat-o . Nu vrea . Nu vrea sa isi lase mama singura si ce a investit in casa in care stam. Cu toate ca aceasta noua casa este ff aproape de noi. este cam greu . Am avut un eveniment mai neplacut ( intre noi) anul trecut de Paste ... se cam imbatase si l-am chemat pe tata sa vina sa vada ca nu mint cu privire la situatia lui ( betia) ... iar sotul cand tata a venit a chemat politia sa il dea pe tata afara . este frumos ? Nu cred? ... Tata daca il certa ... il certa parinteste si el ce a facut ... situatia a degenerat si am stat plecata la parinti vreo 3 zile pana a venit el sa imi spuna ca nu poate fara mine.. Si ce s-a intamplat dupa , in urmatoarele luni, ... la fel ... nimic bun .... betii destul de dese ... certuri ... jigniri ... amenintari ....
Eu ce ar trebui sa mai fac in situatia asta ... am sugerat ca macar dintr-o parte a problemei sa ne indepartam ... nu foarte mult ... dar daca el refuza ... Sunt lucruri pe care i-am spus ca nu le mai accept ... mi se pare normal ... dar daca nu vine cu solutii care sa pot fi puse in practica ... si nici nu accepta sfaturi de la alte persoane ...
Nu mai stiu nici eu ce sa fac .... Din aceasta cauza m-am gandit la o eventuala plecare ... poate il voi determina cumva sa ma ia in serios ...
se cam imbatase si l-am chemat pe tata sa vina sa vada ca nu mint cu privire la situatia lui ( betia) ... iar sotul cand tata a venit a chemat politia sa il dea pe tata afara

Adevarul e ca v-ati gasit cel mai bun moment sa-l chemati pe tata sa vada :).. si ce avea de vazut si ce putea rezolva ? Ce ati crezut ca se rezolva cu asta ?

Incercati sa-l convingeti sa termine casuta aia.. ca daca el nu vrea sa o lase pe mama singura, dvs puteti.. si va mutati dvs cu copiii in ap cel nou, iar el cu mama si pisicile vor sta in celalalt, fiind vecini va veti putea intalni destul de des si nici nu va calcati pe bataturi.. toata lumea linistita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort care implica un copil angheldanielalaura angheldanielalaura Buna seara,numele meu este Ifteme Daniela Laura sunt casatorita de 4 ani si 3 luni dar toata relatia mea cu sotul este de 9 ani si 3 luni,in urma cu aproape 2 ... (vezi toată discuția)
Divort cu 2 copii minori A.tanase A.tanase Buna ziua... Am ajuns la capatul puterilor. Am 2 copilasi cel mare face 7 ani si cel mic face 4 ani... Vreau sa divortez de sotul meu...sunt maltratata psihic ... (vezi toată discuția)