avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Inregistrare pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Inregistrare pfa

PFA nu se inregistreaza la ORC? De ce doar certificat de inregistrare fiscala?
Cel mai recent răspuns: adriea2007 , utilizator 12:17, 17 Aprilie 2013
Pfa(persoana fizica autorizata) se inregistreaza si la registrul comertului.
Sa nu cumva sa confundati cu alte tipuri de venit obtinute de catre o persoana fizica pe baza de contract civil(de exemplu contract de mandat pentru cei ce lucreaza cu firmele de asigurari) care se inregistreaza doar la administratia financiara.
Va contrazic. Cunosc 2 persoane care au cate un PFA si nu s-au inregistrat la ORC, ci doar la Finante. Dar cunosc si persoane care au trebuit sa se inregistreze la ORC cand si-au deschis PFA.
Cred totusi ca tine de faptul ca sunt sau nu platitori de TVA. Nu inteleg. Care este legislatia aferenta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator autorizat-pfa sau pfi? danar122 danar122 Buna ziua, Un traducator autorizat de Ministerul Justitiei, cu CIF de la Finante, neinregistrat in Registrul Comertului, ce statut are- Persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Vreau sa devin pfa Bogdan62 Bogdan62 Ce trebuie sa fac pentru a deveni PFA,acte,pasi,etc.Ce impozite,si taxe se platesc si care este procentul lor?Exista scutiri,inlesniri ,pt persoanele care ... (vezi toată discuția)
Înregistrarea unui contract de comodat pentru un pfa viktorV viktorV Vreau să înregistrez un contract de comodat, pentru a declara sediul unui PFA, în apartamentul pe care il deţin, în proprietate. Nu am bani să plătesc ... (vezi toată discuția)