avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis Spania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis Spania

buna ziua. incerc sa caut pe internet legea preschimbarii permiselor de conducere emise de catre alte state si fiind multi care posteaza aiurea, nu gasesc ceva concret.
in anul 2008 mi-a fost anulat permisul de conducere romanesc( b, c, ce) pentru conducere in stare de ebrietate. am fost condamnat la 9 luni cu suspendare. in 2011 am obtinut alt permis de conducere( b) in Spania. as dori sa aflu daca il pot schimba in permis romanesc. am vazut ca scrie in lege ca in extrasul de cazier judiciar nu trebuiesc mentionate anumite chestii privind infractiuni la regimul rutier romanesc. in momentul de fata cazierul meu este curat, intervenind intre timp reabilitarea. dar am vazut tot pe internet pe alt site ca nu pot preschimba permisul cei care au savarsit infractiuni la regimul de circulatie romanesc. care este de fapt conditia? sa nu fi savarsit niciodata infractiuni sau sa nu apara in cazier la momentul preschimbarii? multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:54, 19 Aprilie 2013
e foarte greu sa raspunda cineva. exact cum ma gandeam. nici macar nu cred ca acesta e forum de avocati
1. forumul nu este "de avocati". se posteaza conform Constitutiei, fiecare are dreptul la libera exprimare, nu poate fi nimeni obligat sa va raspunda. cititi regulamentul forumului.

2. ca sa va treaca supararea referitor la problema dvs. , indepliniti toate conditiile ptr preschimbarea permisului fara probleme.
eu intrebam care sunt conditiile. dar vad ca nu este nimeni in masura sa raspunda. si daca nu este de avocati, de ce se numeste avocatnet.ro? ca sa pacaleasca fraieri ca mine sa vizitesze siteul vostru? asa putem foarte frumos sa cerem parerea unui prieten. si asta a fost ultima mea postare. inchid contul si sper sa nu mai primesc de la voi stiri pe email
nu e asa usor sa inchideti contul pe avocatnet.
trebuie intai sa trimiteti o cerere, sa asteptati 30 de zile pana se proceseaza si apoi numai daca se aproba in consiliul de administratie al site-ului se va inchide contul. pana atunci poate aflati si parerea prietenului. iar stiri puteti primi si prin posta obisnuita nu numai prin cea electronica.

PS. conditiile pe care trebuie sa le indepliniti pentru preschimbarea permisului strain in romanesc sunt cele dintr-un ordin MAI Nr. de prin 2011 privind preschimbarea permiselor de conducere naţionale eliberate de autorităţile competente ale altor state cu documente similare româneşti

Art. 1. -
(2) Pot solicita preschimbarea permiselor de conducere naţionale eliberate de autorităţile prevăzute la art. 83 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă cu documente similare româneşti persoanele care au domiciliul, reşedinţa sau rezidenţa normală în România. Dovada domiciliului, reşedinţei sau rezidenţei normale în România se face cu documentele prevăzute de actele normative care reglementează domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre sau regimul străinilor în România, după caz.

Art. 5. - Nu pot fi preschimbate cu documente similare româneşti, chiar dacă au fost eliberate de autorităţile statelor prevăzute la art. 2 alin. (1), următoarele categorii de documente:
a) permisele de conducere internaţionale;
b) permisele de conducere a căror valabilitate a expirat, cu excepţia celor eliberate de autorităţile statelor membre;
c) permisele de conducere care au fost anulate sau fac obiectul unor restricţii care nu corespund codurilor europene armonizate, unor suspendări ori retrageri într-un alt stat;
d) permisele de conducere provizorii, temporare sau de elev conducător;
e) permisele de conducere ale persoanelor care au fost condamnate prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru una dintre infracţiunile prevăzute la art. 24 alin. (6) din ordonanţa de urgenţă, cu excepţia cazurilor în care a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 116 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă.

nu va incadrati la art. 116 ptr ca a trecut perioada de 1 an de la data ramanerii definitive a hot. judecatoresti

la art.6 se enumera docuementele necesare ptr preschimbarea permisului dar va las placerea sa il gasiti singur.

Multumit de raspuns sau ati inchis deja contul?
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2013
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preschimbare permis auto norvegia rusualexandru rusualexandru Buna ziua, Sper ca ma puteti ajuta cu un raspuns. In prezent sunt rezident in Norvegia dar este posibil sa revin in Romania. In acest caz, preschimbarea ... (vezi toată discuția)
Info va rog - schimbare permis rezident ue cu permis romanesc khan khan salut,sunt cetaten pakistanez cu resedinta permanent in Italia(de 20 ani) am permis de conducere emis de autoritate din pakistan,.cum fac sa schimb permisul ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere republica moldova EDWARD85 EDWARD85 Buna ziua ! As dori va rog frumos o informatie... Eu am permis de sedere in Republica Moldova valabil pana pe 18/06/2013 pentru studii. De cateva zile am dat ... (vezi toată discuția)