Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pot cere in instanta stabilirea domiciliului copiilor mei in strainatate, desi s-a dat o hotarare in acest sens in urma divortului prin care ei au stabilit domiciliul la tatal lor.
Divortul s-a judecat fara mine, eu neavand cunostinta de acest lucru.
Va multumesc!
Mentionez deasemenea ca am resedinta in strainatate , un loc de munca stabil, am trimis bani pentru intretinerea si educatia lor! Copiii locuiesc cu tatal si bunica lor la tara, iar eu doresc sa le ofer conditii de trai mult mai bune . Deasemenea in urma divortului nu s-a stabilit prin hotarare nici un program de vizitare. Ce pot face? a fost un proces abuziv prin care desi s-a stabilit ca autoritatea parinteasca sa fie comuna, ei au domiciliul la tata, iar eu n-am stiut nimic si nu pot fi cu ei desi au nevoie de mine.
Reincredintare?? sau restabilire domiciliu minorilor la mine ?? pot face dovada conditiilor de trai, a veniturilor mele, a banilor trimisi copiilor pot cere deasemenea o ancheta psiho-sociala in cadrul procesului presupun nu? pot face dovada faptului ca minorii au trait in Franta cu mine si tatal lor pana sa plece in tara si au facut gradinita, am acte!!!ce altceva mai trebuie ?/
Nu mai vorbim de incredintare si reincredintare, ambii parintii exercita autoritatea parinteasca, veti cere schimbarea domiciliului monorilor la dvs.
Daca nu ati fi stiut de proces, daca din rea credinta v-a citat la adresa de domiciliu din acte cand stia unde locuiti de fapt fiind delagata cu serviciul, ati fi putut contesta in anulare si ati fi luat-o cu totul de la capat.
sigur ca stia unde locuiesc! am avut resedinta comuna in Franta inainte de a pleca, si dupa o perioada!un soi de razbunare i-a trecut prin cap, datorita unei aventuri, asa ca a parasita Franta, si mi -a deschis proces in tara la domiciliul comun care l - am avut impreuna. Eu n-am stiut nimic, nu m-am putut apara, sub nici o forma! am fost citata si prin publicitate in mica publicitate.
As mai putea ataca sub vreo forma hotararea care mi-a fost comunicata in noiembrie 2012??? cu contestatie in anulare??
totul depinde de faptul daca mai sunt in termen pt a putea face o contestatie in anulare, care este termenul?? el stia unde sunt deoarece era ap. nostru inchiriat in Franta.Totusi daca am fost legal citata prin mica publicitate inclusiv, schimba asta cu ceva??? e adevarat ca la mijloc e rea-credinta deaorece el stia unde sunt in strainatate.
[ pentru a completa un mesaj, folositi butonul- editeaza]
da dar este vorba despre un divort in care instanta s-a pronuntat deja si asupra stabilirii domiciliului minorilor, a numelui meu anterior, a exercitarii autoritatii parintesti, pensie de intretinere , aceasta hotarare devenind definitiva si irevocabila la sfarsitul anului 2012.
Cineva mi-a spus ca mai degraba as putea cere revizuirea capatului de cerere pe care s-a hotarat stabilirea domiciliului la tata! dar nu stiu daca se poate ( mentionez ca eu nu am fost la procesul de divort deloc, fiind in strainatate si nu am avut reprezentant, nimic) si daca mai sunt in termen pt a cere revizuirea in aceste conditii???
va rog sa-mi rasp. am nevoie de ajutor ma macina situatia copiilor si sufar pt. acest lucru miselesc !!!!
Ar trebui sa apelati la serviciile unui avocat, nu va permiteti sa gresiti cu chestiuni asa importante.
Eu nu cred ca exista motive din cele ce se admit pt revizuire.
Pentru a vedea ce sanse sunt pentru o contestie, trebuie vazut ce acte sunt la dosar legate de procedura de citare, apoi cand ati aflat dvs de proces, ziceti ca vi s-a comunicat hotararea, apoi dvs platiti de cateva luni pensie..
Chiar cred ca trebuie sa vorbiti cu un avocat, daca nu se poate folosi sau nu e util sa atace hotararea pe vreo cale, va trebui sa cereti schimbarea domiciliului copiilor la dvs.
In opinia mea e mai greu sa schimbati ceva mai ales daca functioneaza asa.. copii se simt bine cu si la tata, decat sa va judecati de la inceput, sa aveti si dvs sansa sa va aparati.
"Hotărârile irevocabile pot fi atacate cu contestaţie în anulare, pentru motivele arătate mai jos, numai dacă aceste motive nu au putut fi invocate pe calea apelului sau recursului:
1.când procedura de chemare a părţii, pentru ziua când s-a judecat pricina, nu a fost îndeplinită potrivit cu cerinţele legii;"