avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilire domiciliu minor ulterior unei hotarari ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilire domiciliu minor ulterior unei hotarari definitive si irevocabile

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca pot cere in instanta stabilirea domiciliului copiilor mei in strainatate, desi s-a dat o hotarare in acest sens in urma divortului prin care ei au stabilit domiciliul la tatal lor.
Divortul s-a judecat fara mine, eu neavand cunostinta de acest lucru.
Va multumesc!
Mentionez deasemenea ca am resedinta in strainatate , un loc de munca stabil, am trimis bani pentru intretinerea si educatia lor! Copiii locuiesc cu tatal si bunica lor la tara, iar eu doresc sa le ofer conditii de trai mult mai bune . Deasemenea in urma divortului nu s-a stabilit prin hotarare nici un program de vizitare. Ce pot face? a fost un proces abuziv prin care desi s-a stabilit ca autoritatea parinteasca sa fie comuna, ei au domiciliul la tata, iar eu n-am stiut nimic si nu pot fi cu ei desi au nevoie de mine.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Aprilie 2013
GinaDeac, utilizator
Cel mai recent răspuns: GinaDeac , utilizator 01:03, 22 Aprilie 2013
GinaDeac a scris:

sigur ca stia unde locuiesc! am avut resedinta comuna in Franta inainte de a pleca, si dupa o perioada!un soi de razbunare i-a trecut prin cap, datorita unei aventuri, asa ca a parasita Franta, si mi -a deschis proces in tara la domiciliul comun care l - am avut impreuna. Eu n-am stiut nimic, nu m-am putut apara, sub nici o forma! am fost citata si prin publicitate in mica publicitate.
As mai putea ataca sub vreo forma hotararea care mi-a fost comunicata in noiembrie 2012??? cu contestatie in anulare??
totul depinde de faptul daca mai sunt in termen pt a putea face o contestatie in anulare, care este termenul?? el stia unde sunt deoarece era ap. nostru inchiriat in Franta.Totusi daca am fost legal citata prin mica publicitate inclusiv, schimba asta cu ceva??? e adevarat ca la mijloc e rea-credinta deaorece el stia unde sunt in strainatate.

[ pentru a completa un mesaj, folositi butonul- editeaza]

Trebuie analizate anumite aspecte procedurale.
Este posibil sa puteti intoarce rezultatul procesului dar trebuie stiut foarte exact care sunt aspectele procedurale.

Fara a se vedea dosarul cauzei nu veti putea primi un raspuns concret.

Si daca ar fi vorba de o imposibilitate de a va rejudeca puteti gasi modalitati legale potrivit carora sa va judecati cu alte sanse insa ar fi de preferat ca el sa nu fi castigat procesul care s-a finalizat...
pai l- a castigat bineinteles...s-a facut divortul si s-a stabilit domiciliul la tata... v-am mai scris si sus, un porces facut in absenta mea!
insa vreau sa fac actiune de schimbare a domiciliului minorilor...intrucat s-a schimbat conditiile lor de viata de la hotarare si pana acum! tatal i-a lasat cu bunicii, a plecat cu concubina in strainatate , n -are venituri legale( lucreaza la negru), si copii mei sunt neglijati! mai mult bunica de pe tata refuza sa ma lase sa vb. cu ei la telefon!
Veniti in tara, contactati un avocat. Va puteti lua ceva timp liber?
sigur ca da

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua- amenintari cu proces privind custodia minorelor tina.cris74 tina.cris74 Apelez iar la bunavointa dumneavoastra si vin cu o noua intrebare.Am plecat acum 2 luni din tara la munca in strainatate,in Italia fiind nevoita sa renunt la a ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor dupa divort de comun acord maties24 maties24 buna recent am primit sentinta de divort de comun acord care a ramas definitiva in 06.01.2014 prin care minora in varsta de 3 ani si 9 luni mi-a fost ... (vezi toată discuția)