avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Sporul de 75% pentru manager de proiect
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Sporul de 75% pentru manager de proiect

Buna ziua. Anul trecut am primit o dispozitie a primarului prin care am fost numit manager de proiect in cadrul echipei constituite la nivelul administratiei publice locale. In urma dispozitiei, am beneficiat de acel spor de 75% la salariul de baza. In urma activitatii depuse, s-a depus un proiect pentru accesare de fonduri europene. Numai ca, la inceputul anului, primarul s-a "trezit" ca am primit sporul de 75% ca drepturi necuvenite, si tocmai a emis o decizie de imputare. Va rog sa-mi spuneti daca am sanse sa castig in fata instantei de contencios administrativ. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:16, 18 Iunie 2009
Buna ziua, revin cu o noua nelamurire. conducerea m-a informat ca o varianta de acordare a acestui spor ar fi sa dau in scris ca accept ca, in cazul in care vine un control si se declara dpdv financiar ca nu e in regula acordarea acestui spor, sa fiu de acord sa restitui personal suma acordata pana atunci. e legal? e in regula? la ce riscuri ma expun? multumesc!
Pai, riscul la care va expuneti este sa dati banii inapoi:D. Cu toate ca raspunderea pentru legalitatea actului emis si pentru acordarea sporului in cauza , revine conducatorului institutiei si celui care semneaza de legalitate, nu dv.
adiavram a scris:

(...) conducerea m-a informat ca o varianta de acordare a acestui spor ar fi sa dau in scris ca accept ca, in cazul in care vine un control si se declara dpdv financiar ca nu e in regula acordarea acestui spor, sa fiu de acord sa restitui personal suma acordata pana atunci. e legal? e in regula? la ce riscuri ma expun? multumesc!

Stiti cum suna ce v-a spus conducerea? Ceva de genul "Maria Mea, Conducerea acestei institutii, nu-mi asum nicio raspundere pentru deciziile pe care le iau, habar nu am si nici nu ma intereseaza daca este legal ceea ce fac."

Prin semnarea unei asemenea hartii s-au gandit, capete luminate, deh, ca nu-i veti mai putea da in judecata, ulterior. Gresit, puteti sa-i dati in judecata si daca semnati o asemenea hartie care are valoarea hartiei igienice. In principiu, dvs. nu va expuneti niciunui risc.

Topic-ul imi aminteste de o melodie mai veche, "prostia-i la putere".

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat, probleme cu incadrarea in functie eugen1986 eugen1986 Sunt salariat la o primarie din anul 2008 avand postul de Manager proiecte (contractual) conform legii 339/2007 , initial am fost incadrat ca debutant pe ... (vezi toată discuția)
Sporul pentru cei care lucreaza la compartimentul "achizitii" cristina 33 cristina 33 Este adevarat ca se mai poate acorda legal, in continuare, sporul de 75% pentru cei din compartimentul achizitii/investitii? (vezi toată discuția)
Spor 75% gestionare fonduri europene!!!!! nixon19 nixon19 Buna ziua, Impreuna cu primarul am semnat un contract de finantare si atragere de fonduri europene nerambursabile in luna decembrie 2009 si as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)