avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlu de proprietate cu mai multi titulari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlu de proprietate cu mai multi titulari

Am nevoie de un sfat in urmatoarea problema:
Bunicul meu a avut 3 copii - tata si cei doi frati ai lui. Bunicul a deceat in 2002. Intre timp s-a castigat in instanta retrocedarea unei mari suprafete de teren arabil. Acum s-a eliberat titlul de proprietate, in care figureaza urmatorii: bunica, cei doi unchi, eu si fratele meu. Toti ca mostenitori ai bunicului. Acum, unul dintre unchi vrea el titlul in original, ca sa faca tampenii cu el - iesire din invidiviziune, incasarea intregii arende etc etc. E pus numai pe rele.Intrebare: suntem 5 pe titlu, care dintre noi ar fi indreptatit, conform legii, sa il ridice in original de la primarie ? Succesiunea dupa bunicul nu a fost demarata, propusa sau acceptata de nimeni inca.
Cel mai recent răspuns: leorot , utilizator 20:12, 26 Februarie 2009
Pentru ridicarea titlului de proprietate de la primarie va prezentati toti mostenitorii, cu actele de identitate, sau doar unul dintre dvs. cu procura de la ceilalti. Legea nu prevede o ordine de preferinta la inmanarea actului de proprietate atunci cand exista mai multi titulari. Cel mai bine, stabiliti o programare la notar pentru iesirea din indiviziune, si in ziua cand ridicati titlul de proprietate depuneti si actele pentru iesirea din indiviziune... Din proprie experienta va spun sa aveti grija cu rudele, intrucat am avut un caz similar cu un unchi care "s-a facut stapan" pe originalul titlului de proprietate, iar pentru a se putea proceda la iesirea din indiviziune, ceilalti mostenitori a trebui sa-l actionam in instanta...
Exact asta este si problema mea. Acest unchi are procura de la mama lui, adica bunica mea, deci el poate reprezenta 2 parti. eu si fratele meu suntem alte 2 parti. cel de-al doilea unchi este de partea noastra, la nivel declarativ. deci teoretic, noi am fi de acord ca al doilea unchi sa ia titlul in original. suntem cu totii chemati la primarie in martie, dar mai mult ca sigur va iesi cu scandal. eu as vrea sa evit asta. iar miza intregii povesti este tocmai iesirea din indiviziune, care eu nu vreau sa se faca pana nu moare si bunica, altfel acest unchi va luat 75% din tot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Alexandreevici Alexandreevici Uzucapiune sau ce alt mod de dobândire a cotei părți de coproprietate? Bună ziua! Tată și fiu moștenesc în baza unui testament de la un bunic ... (vezi toată discuția)
Retrocedare in baza legii 67/2010 de modificarea ali 3 din art 18 a legii 18/1991 valixlm valixlm În anul 1998 un unchi a făcut cerere de moştenire de la unchiul său (frate cu tatal acestuia). Odată cu intrarea în vigoare a legii 67/1990 ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate iulianbastan iulianbastan Salut! Am si eu o nelamurire si va implor sa ma ajutati. Bunicii mei (decedati ambii)au 3 copii: mama, o matusa si un frate. Ca avere a ramas un teren ... (vezi toată discuția)