avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... schita gresita, intabulare gresita
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

schita gresita, intabulare gresita

Unchiul meu are un teren intravilan: gradina, curte si constructie in suprafata totala de 3000 mp. Topograful a gresit schita, in sensul in care a specificat ca intreaga suprafata reprezinta curte si constructie, fara sa mentioneze suprafata de gradina. In felul acesta s-a intabulat si la Cadastru. Cum se poate rectifica aceasta anomalie? Mentionez ca topograful nici nu mai raspunde la telefon stiindu-se cu musca pe caciula....
Cel mai recent răspuns: ContSters267464 , utilizator 21:52, 22 Aprilie 2013
Adica a incadrat intregul teren de 3.000mp ca fiind in categoria de folosinta curti-constructii?
DA
Sunt doua modificari pe care trebuie sa le faceti:
1. il rugati sa refaca planul unde este mentionata categoria de folosinta
2. solicitati la OCPI modificarea astfel incat la partea I a cartii funciare sa fie mentionat cat este curti-constructii si cat este arabil intravilan

Cred ca pct. 2 il puteti rezolva cu o cerere de rectificare, trimitand la OCPI o copie simpla a titlului de proprietate din care sa reiasa categoria de folosinta corecta. In mod normal, nu ar fi trebuit sa ii primeasca cadastristului actele, dar probabil ca nu au remarcat neconcordanta.

In ceea ce priveste pct. 1 de mai sus, mai insistati. Nu e un capat de tara, dar cadastrul (mai ales ca este efectuat pe cheltuiala dumneavoastra) trebuie sa reflecte realitatea din actele de proprietate si de la fata locului.
Ultima modificare: Luni, 22 Aprilie 2013
ContSters267464, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan Catala Catala Buna seara, Speta este urmatoarea: Pe un teren aflat in intravilanul consacrat al satului (vatra satului) este ridicata o constructie autorizata si ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am un certificat de urbanism pentru construire casa ... mugurel84 mugurel84 Buna ziua. Am un certificat de urbanism pentru construire casa pe un teren impartit in CC, Arabil, Fanete. Teoretic Casa nu se poate construi decat pe ... (vezi toată discuția)
In cf apare teren mai mare decat am in realitate andreai andreai Buna ziua, as dori sa aflu care este procedura de recuperare sau de despagubire in cazul in care mie in CF imi apare un teren cu suprafata mult mai mare ... (vezi toată discuția)