avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Distributie material publicitar
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Distributie material publicitar

Este legala distribuire pliante publicitare in cutiile postale fara acordul proprietarului.M,ultumiri
Cel mai recent răspuns: ContSters57986 , utilizator 21:54, 4 Martie 2009
Un text de lege expres in sensul asta, nu exista, cel putin dupa cunostintele mele, in ceea ce priveste un eventual drept care ar fi incalcat, iarasi nu vad, corespondenta nu e violata, proprietatea nici atat, in esenta cutiile postale sunt pentru ca proprietarul lor sa primeasca divierse "inscrisuri" ce-i sunt adresate. Pliantele publicitare pot fi privite ca niste inscrisuri cu caracter si destinatar generic, asa ca la o adica pot fi considerate ca fiind expediate corect. Acum discutia s-ar mai lungi in situatia in care pe cutia postala scrie "Va rugam nu mai introduceti reclame!" - :)

Av. Gheorghe Alexandru
Problema este ca eu lucrez pe distributie de pliante publicitare si nu de putine ori am fost agresat de proprietari ca nu am voie sa introduc pliante desi eu am un contract de munca legal iar prin natura meseriei sunt obligat sa fac acest lucru fiind platit la nr de pliante distribuite si ca meserie se numeste curier iar un administrator de asociatie mi-a reprosat ca un curier duce corespondenta doar cu adresa si deci ca atare eu nu respect lege deoarece nu am adresa pe pliante sau nu am acordul proprietarului pt a introduce pliante.Are dreptate?Cu respect
e un fel de "spam"si asta:P
Si totusi cine are dreptate legal administratorul asociatiei de proprietari care spune caci nu am ce cauta in scara respectiva sau administratorul societat la care lucrez i care spune ca nu-mi da salariul daca nu distribui.Eu ce pot face in conditiile in care contractul de munca prevede caci am dreptul la sanatate si securitate in munca si dupa cum v-am spus chiar mi se pune in pericol integritatea corporala.......pe de alta parte firma chiar nu are obligatia de a ne proteja in conditiile in care ne obliga sa facem distributia.Cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamele din cutia postala sau cele agatate de usa apartamentului aeg aeg Am fost plecata pentru 6 saptamani de-acasa si la intoarcere am gasit cutia postala de la parterul blocului, infundata cu fel de fel de reclame, iar ... (vezi toată discuția)
Realizarea comunicarii in cazul refuzului primirii sau neridicarii de la oficiul postal Bittermann Bittermann Procedura civila nu reglementeaza cazul in care comunicarea unei scrisori recomandate cu continut declarat nu se realizeaza pe motivul neridicarii de oficiul ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatile postasului trascka trascka Buna seara, tocmai am aflat ca ieri am primit o carte pe care o comandasem dupa ebay, dar postasul mi-a lasat cartea in scara blocului, langa cutiile ... (vezi toată discuția)