avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Cheltuieli cu dobanzi si diferente de curs valutar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Cheltuieli cu dobanzi si diferente de curs valutar

Referindu-ne la art 23 Cod Fiscal, la calculul impozitului pe profit, la un grad de indatorare >3 cheltuielile cu dobanzile si pierderea neta din diferente de curs valutar aferente imprumuturilor contractate sunt nedeductibile si se reporteaza perioadei urmatoare cand se indeplineste conditia ca gradul de indatorere < 3.

In cazul in care in anul 2013 gradul de indatorare a fost > 3, cheltuielile mentionate s-au trecut in declaratia 101 de reportat pentru perioada urmatoare; in anul 2014 semestrul 1 gradul de indatorare calculat perioadei este mai mic 3, putem considera aceste cheltuieli ca reportate perioadei pentru calculul si declararea impozitului pe profit trimestrial?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 20:44, 19 Martie 2014
Cand vom ajunge la sfarsitul semestrului I 2014 vom vedea ce va fi. La finele trimestrului I 2014 ,daca gradul de indatorare a capitalului este mai mic de 3,acele cheltuieli nedeductibile la finele anului 2013 vor fi considerate deductibile fiscal(in registrul de evidenta fiscala se vor trece ca fiind deductibile,scazandu-se la determinarea profitului impozabil).
Multumesc, pentru raspunsuri!
art.23
(4) Dobânzile şi pierderile din diferenţe de curs valutar, în legătură cu împrumuturile obţinute direct sau indirect de la bănci internaţionale de dezvoltare şi organizaţii similare, menţionate în norme, şi cele care sunt garantate de stat, cele aferente împrumuturilor obţinute de la instituţiile de credit române sau străine, instituţiile financiare nebancare, de la persoanele juridice care acordă credite potrivit legii, precum şi cele obţinute în baza obligaţiunilor admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată nu intră sub incidenţa prevederilor prezentului articol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reevaluarea unui credit la inchiderea exercitiului financiar ioan.morosan ioan.morosan Va adresez urmatoarea intrebare: In cazul in care o societate comerciala inregistreaza diferente de curs valutar nefavorabile (cheltuieli) din reevaluarea ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli cu dobanzile reportate Geo_2008 Geo_2008 buna ziua am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat . in 2010,2011,2012 am avut dobanzi si dif de curs valutar nedeductibile ,de reportat . in 2011 si 2012 ... (vezi toată discuția)
Veniturile din diferente de curs valutar aferente imprumuturilor asociat sunt impozabile avand in vedere scaderea cursului de schimb fata de cel de le 31.12.2009? nedelea crisan nedelea crisan Am o societate pe care a fost achizitionat un teren, sursa de finantare fiind imprumutul de la asociat , 100.000 euro. Societatea nu a inregistrat venituri de ... (vezi toată discuția)