avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor de deces pentru salariat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor de deces pentru salariat

Buna ziua.

As dori sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii.
Mama mea a decedat si era inca salariata. Am solicitat angajatorului ei ajutorul de deces conform legii 263/2010, dar acesta a refuzat, pe motiv ca nu scrie in CCM.
Daca eu sunt salariata, as putea sa cer angajatorului meu sa-mi acorde ajutorul de deces sau macar o parte din el ?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: suciugeorgeta , utilizator 12:28, 19 Aprilie 2013
@ ynocentta

Deci pot sa solicit si angajatorului meu. Va multumesc. As dori totusi sa stiu daca formulez eu cererea sau exista un tipizat ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Ajutorul de deces se acorda distinct, in functie de calitatea persoanei decedate astfel:
- de catre angajator, in cazul decesului salariatului, respectiv al unui membru de familie al acestuia;
- de care institutia care gestioneaza bugetul asigurarilor pentru somaj, in cazul decesului somerului, respectiv al unui membru de familie al acestuia;
- de catre Casa Teritoriala de Pensii, respectiv Casa de Pensii Sectoriala (Bucuresti) in cazul decesului pensionarului sau al asiguratului cu declaratie sau contract de asigurare sociala, respectiv a unui membru de familie al acestuia.
m-am lamurit.....multumesc frumos....am sunat si la Casa de Pensii si mi-au spus ca intr-adevar pentru decesul asiguratului angajatorul plateste 2223 lei iar pentru un membru de familie al asiguratului 1112 lei....apio recupereaza din suma de plata CAS lunile urmatoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de inmormantare povestitorul povestitorul in cazul in care persoana decedata e un copil decedat in spital la scurt timp dupa nastere(cu certificat de nastere si certificat de deces) cel care solicita ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces si ajutor inmormantare car-men car-men Buna ziua, Am o situatie in firma. Sotul unei salariate, cu mentiunea ca sotul nu era salariatul nostru, a decedat. Cum procedam cu ajutorul de ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutor inmormantare tudoroprea04 tudoroprea04 Buna ziua! Reprezint un angajator roman, cu capital privat. Recent, a decedat un salariat care se afla in concediu medical. Deoarece parerile sunt impartite ... (vezi toată discuția)