avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate intreprindere individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate intreprindere individuala

Recent am deschis un II am de pus declaratia 220 norma de venit, am primit decizia de impunere, am facut deja achizitii pe II-ul deschis si as vrea sa stiu de ce registre am nevoie, daca trebuie depuse declaratii la sfarsit de luna si care sunt acelea , si cum se tine contabilitatea?
Intreprinderea Individuala NU are personalitate juridica si prin urmare Registrul Unic de control nu este obligatoriu - legea 252/2003 - art.1
Din cate stiu, atata timp cat intreprinderea individuala este inregistrata la ORC si i s-a dat un CIF, are obligatia de a avea registrul unic de control. Vorbesc de II in sistem real, dar banuiesc ca e valabil si pentru norma de venit.
Legat de prima intrebare. As avea si eu cateva nelamuriri. Imi desfasor activitatea ca II si in octombrie mi am depus toate declaratile necesare. Mi am platit impozitul si toate contributiile pana pe 25 decembrie dar in ianuarie nu am mai depus nicio declaratie . As dori sa stiu daca era oblogatoriu depunerea acelei declarati si daca era oblogatoriu care este penalizarea care o voi primi sau cum pot remedia situatia ? Pe langa asta , ma puteti ajuta cu cateva exemple de cheltuieli integral deductibile si cu cateva exemple din cele partial deductibile ? Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns :) multumesc
Buna ziua,
Am si eu un PFA impozit pe profit, neplatitor de TVA. Ca si activitate am prestare de serviciu. (mai exact repar telefoane). Am inteles ca nu ar fi obligatoriu pt pfa sa aiba balanta de verificare. Eu as vrea totusi sa o intocmesc, insa am inteles ca la trimestru nu ii calculez impozitul. In aceasta situatie eu cum fac repartizarea profitului si cum calculez impozitul? Dupa ce fac eu decl 200?
Va multumesc!

Pentru Ionela90:
Ca pfa trebuie sa completati registrul jurnal de incasari si plati si fisele de operatiuni diverse pentru tipurile de cheltuieli pe care le aveti. Totalul lunar din aceste fise se preia in jurnalul operatiunilor diverse. Daca e cazul, pentru acele cheltuieli deductibile limitat, se preia totalul ajustat cu procentul respectiv di art. 48 cod fiscal. Totalul anual din acel jurnal se trece in D200.

Alte discuții în legătură

Cateva intrebari contabilitate ll irina_iris_26 irina_iris_26 am ii neplatitor tva sistem real...intrebari: 1-completez registru incasari -plati si la final de an ce fac cu reportul?(il declar in declaratia 200?)si ... (vezi toată discuția)
Completare rjip intreprindere individuala MoraruAnca MoraruAnca Buna seara. Am si eu unele nelamuriri, daca se poate sa ma ajute cineva? Am o intreprindere individuala, activitate machior. 1- Produsele care le cumpar le ... (vezi toată discuția)
Determinare venit impozabil intreprindere individuala cristina_71 cristina_71 Buna seara , pentru determinarea venitului impozabil la o intreprindere individuala se ia in considerare la venituri baza fara TVA si la cheltuieli baza ... (vezi toată discuția)