avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imposibilitate executare, prescriere creanta
Discuție deschisă în Executare silită

Imposibilitate executare, prescriere creanta

Cunostiinta are amenzi de peste 100.000 lei nu are bunuri sau servicu care sa poata fe executat silita.
care este termenul de prescriere a acestora?
Cel mai recent răspuns: Adriana Stanica , Consilier juridic 19:13, 20 Aprilie 2013
creantele fiscale se prescriu in termen de 5 ani, cu incepere de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a rezultat creanta fiscala.


Dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept.
Termenul de prescriptie de mai sus se aplica si creantelor provenind din amenzi contraventionale.
Daca in intervalul de 5 ani nu s-a efectut niciun act de executare de natura sa intrerupa cursul prescriptiei,atunci ar fi trebuit sa intervina prescriptia ,iar cunostinta dv poate face contestatie la executare invocand implinirea prescriptiei.Insa, executarea silita nu poate avea loc decat pe bunurile personale ,in conditiile in care nu detine bunuri, nu prea are ce sa se execute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala se prescrie in termen de 6 ani? porcu porcu Am luat o amenda acum 6 ani,pt un scandal (tanar si nelinistit).Recent mama a primit un mandat de executare pt amenda respectiva,nu stiu exact despre ce e ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)
Amenda garda financiara ContSters126873 ContSters126873 buna dimi la cat timp se prescrie o amenda de la garda financiara??(si nu numai dsp,dsv ,finante etc) (vezi toată discuția)