avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cedare cota teren aferenta unui bloc catre un alt bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cedare cota teren aferenta unui bloc catre un alt bloc

Buna ziua,
Dorim sa transformam terenul comun dintre blocul nostru si blocul vecin in parcari.
Acest teren apartine in proportie de 50% blocului nostru si 50% blocului vecin.

Problema este ca vecinii din celalalt bloc nu doresc insa sa investeasca si sa amenajeze parcari pe spatiul lor.

Noi am dori sa amenajam parcari si pe terenul lor. In ce conditii am putea face acest lucru. Exista o modalitate prin care ei ne pot da acceptul pentru a ne extinde pe terenul comun al celuilalt bloc?
Este necesar acordul tuturor proprietarilor sau e suficient 50%+1 ?

Este suficient un act de mana semnat sau trebuie certificat de notar?
Mentionez ca discutam de cedarea dreptului de folosinta, nu de proprietate.

Noi suntem interesati sa investim in amenajarea parcarii, dar nu ma dori sa fim " dati afara" la un moment dat de un vecin suparat de la celalalt bloc....

Multumesc
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 16:39, 30 Aprilie 2013
Multumesc pentru raspunsuri.
Daca am incerca sa amenajam parcari doar pe terenul nostru s-ar genera costuri de amenajare mult mai mari dacat in situatia in care am utiliza terenul blocului vecin (datorita geometriei terenului).
Ideal ar fi fost sa amenajam parcari pentru ambele blocuri in spatiul comun.Dar vecinii de la blocul vecin nu doresc sa investeasca (fie nu au masini fie nu doresc sa investeasca in amenajarea unui loc de parcare).
Dar nici nu doresc in unanimitate sa cedeze dreptul de utilizare unui alt vecin care are nevoie.
Nimeni nu e dispus sa investeasca amenajarea unui loc de parcare pe terenul altui bloc, fara a avea certitudinea ca acel loc va ramane al lui pentru totdeauna.

O intelegere verbala este exclusa. Poate maine se muta altcineva la blocul vecin si revendica un anumit loc de parcare "gata amenajat".

Avem semnaturile majoritatii, dar nu pe un document oficial. SI este putin probabil ca va semna cineva in fata unui notar. E greu sa aduci 20 de persoane la notar...si lumea se sperie cand e vorba de ceva oficial.

Prin urmare nu ramane decat sa amenajam doar pe terenul nostru, chiar daca costurile de amenajare vor fi duble.

Regula care trebuie respectata mereu: se construieste numai pe terenul detinut in proprietate.Daca se construieste pe terenul altuia ... ( se zice bogdaproste).
nu poti spune bogdaproste si sa te trezesti ca investesti in pavare, pentru ca mai apoi sa te trimita vecinul acasa , deoarece e terenul lui.
fara un act nu investeste nimeni " de nebun"
Sa fie un act de proprietate, nu orice act.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de parcare vs spatiu verde piafen piafen Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Locuiesc intr-un complex rezidential in care curtea interioara este asfaltata si folosita ca spatiu de parcare + cale de ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate teren amun amun S-a cumparat un apartament intr-un bloc \"nou\", proprietarul de atunci spunandu-se ca avem si loc de parcare in pretul apartamentului, mai exact in spatele ... (vezi toată discuția)
Teren aferent asociatiilor de proprietari cristi_afrim cristi_afrim -Înainte de 89 blocuri cat si cartiere intregi construite in vederea vânzării către persoane fizice si întrunite in asociați de proprietari se introducea ... (vezi toată discuția)