avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1493 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura inregistrata gresit
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura inregistrata gresit

Buna ziua.
Am introdus o factura de la un furnizor, din greseala, cu luna februarie, nu cum martie cum trebuia in mod normal :(((( astazi mi-am dat seama :(.Cum as putea sa indrept aceasta greseala?
Cel mai recent răspuns: mihaela2513 , utilizator 09:16, 23 Aprilie 2013
Buna ziua,

In situatia in care ati depus raportarile legate de TVA(daca sunteti inregistrata in scopuri de TVA), procedati in felul urmator:
1. eliminati factura din luna februarie(dupa cum va permite programul),
2. refaceti declaratia 394 pentru luna februarie,
3. inregistrati factura in luna martie si declarati-o prin decontul 300 si declaratia 394 la martie,
4. inregistrati diferenta de TVA aferenta lunii februarie pe coloanele de regularizari cu minus.
Aceasta este varianta cea mai simpla. Varianta mai complicata este corectarea decontului de TVA aferent lunii februarie.

Numai bine
Multumesc mult pentru raspuns.
O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mare dilema si nelamurire! Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Daca o persoana angajata in functia de contabil sef descopera ca anterior angajarii sale nu sunt inregistrate in contabilitatea firmei bonuri ... (vezi toată discuția)
Rectificativa la decont 300 ionela11 ionela11 Buna ziua, Am constatat ca s-au omis niste sume in decontul de tva pe luna octombrie. Declaratia 394 este corecta. Ar trebuii sa depun un decont de TVA ... (vezi toată discuția)
Declarația 300 si 394 depuse greșit. le pot anula? Petrovic Petrovic Sunt PFA în sistem real, plătitor de TVA, cu perioada fiscală trimistrială. În mai acest an depus o declarație 300 și 394 pentru ianuarie 2020 (anul ... (vezi toată discuția)