avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Deductibilitate bonuri benzina
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Deductibilitate bonuri benzina

Noua lege a bonurilor de combustibil din 14.03.2013 se aplica si cei care nu sunt platitori de tva, dar care inregistreaza cheltuieli cu combustibil?
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: radumuresan , utilizator 14:57, 23 Aprilie 2013
Daca nu sunteti platitor de tva evident ca nu veti deduce tva(pana acuma ati dedus tva?). La achizitie acesta va intra in pretul bunurilor cumparate.
atunci sa intreb altfel :
Ca sa pot deduce cheltuielile cu combustibil , imi trebuie factura sau ca si pana acum cu bon..in cazul celor care nu platesc tva ?
Cheltuielile aferente bonurilor fiscale sunt deductibile daca le atasati la un Decont de cheltuieli sau Delegatie aprobat/a de Administratorul societatii si daca sunt in scopul realizarii de venituri impozabile.
In ceea ce priveste combustibilul acesta este deductibil 100% daca demonstrati prin intocmirea Foi de parcurs, ca aceste cheltuieli sunt efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile.
Pentru masinile de transport persoane daca nu sunt utilizate efectiv in scopul realizarii de venituri impozabile sunt deductibil 50%.
mai concret legea 84 / 14.03.2013 se aplica si celor platitori si celor neplatitori de tva? adica eu am o firma care nu este platitoare de tva ..pot deduce cheltuieli cu combustibil cu bon ca si pana acum sau imi trebuie ca si celor care deduc tva, cu cif -ul cumparatorului ( pana in limita a 100 E ) sau imi trebuie factura ca sa pot deduce combustibilul?
HG.84/2013 nu se refera la deductibilitatea chletuielillor efectuate si justificate cu Bonuri Fiscale se refera la deductibilitatea tva-ului de pe bonurile fiscale, chletuielile de pe bonurile fiscale se trateaza ca si pana acuma.
De aplicat se aplica doar pentru cei care sunt platitori de tva fiind vorba de modul de deducere a tva-ului.

Codul fiscal
Norme metodologice:
ART. 146
(3) Pentru achiziţiile de bunuri şi servicii pe bază de bonuri fiscale emise în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, deducerea taxei poate fi justificată cu bonurile fiscale care îndeplinesc condiţiile unei facturi simplificate în conformitate cu prevederile art. 155 alin. (11), (12) şi (20) din Codul fiscal dacă furnizorul/prestatorul a menţionat pe bonul fiscal cu ajutorul aparatului de marcat electronic fiscal codul de înregistrare în scopuri de TVA al beneficiarului. Prevederile acestui alineat se completează cu cele ale pct. 45.

Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
radumuresan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii bon fiscal din 14.03.2013 tincuta30 tincuta30 1) Prevederile referitoare la bonurile fiscale incepand cu data de 14.03.2013 sunt valabile si pentru deducerea cheltuielilor la calculul impozitului pe ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile dupa 14 martie ludo ludo Buna ziua, Rog frumos o lamurire: Cum se va proceda, ca urmare H.G. nr.84/2013, dupa data de 14.03.2013 cu cheltuielile deductibile evidentiate pe un bon ... (vezi toată discuția)
Deducere tva benzina simoponea simoponea Buna ziua! Pe firma am doua autoturisme unul care merg zi de zi si deduc 100% benzina si toate cheltuielile , ptr ca sunt administrator si il folosesc numai ... (vezi toată discuția)