Ma puteti lamuri daca .... in situatia achizitionarii unui bun imobil (costul casei fiind achitat integral de sot) este obligatoriu sa ma treaca pe actul de vanzare cumparare ?
Bunul este bun comun?
In situatia unui divort si implicit a unui partaj am vreun drept asupra casei ? chiar daca a platit cv casei sotul ?
O poate instraina cumva sa nu pot solicita ceva in sensul asta ? ( in cazul unui partaj)
In care articole se face referire asupra acestui fapt?
Va intreb acest lucru pt ca tatal meu insista asupra faptului ca sotul este obligat sa ma treaca si pe mine pe act ... iar eu sunt putin nelamurita.
Chiar dacă nu va obține bunul după partaj, până în acel moment bunul e comun și ca efect al acestei coprorpietăți este și faptul că nu se va putea vinde decât cu acordul ambilor soți.
Și oricum o sultă tot va lua chiar dacă nu a avut nici un venit deoarece chiar și activitatea de„ casnică„ e cuantificată într-o oarecare măsură.
Ai dreptate, poate obtine ceva, dar depinde de ce vrea doamna, ce face doamna, cu ce contribuie in casa, cine ce copii are, care ii creste... pentru asta... consultatie in toata regula si discutii lungi.
Acum doamna punea problema aparitiei numelui sau in act au ba, or eu nu vad relevanta daca apare sau nu.
Daca declara la CF ca e locuinta familiei, sotul tot nu poate vinde casa fara acceptul ei. Ba chiar daca vinde, actul e problematic. Si trebuie vazute detalii despre rea sau buna credinta, imbunatatiri, de cine, cum.
Am avut instante care au dorit evaluarea muncii in gospodarie.
Cred ca acel imobil e bun prezumat comun si nu face diferenta cine e trecut in act sau nu, ca asta era intrebarea. Problema nu cred ca e asta, ci modul in care se asaza relatiile de familie.