avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... restante credit, conditii declarare scadenta anticipata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

restante credit, conditii declarare scadenta anticipata

buna ziua! as dori sa va intreb in ce conditii banca poate declara scadent si platibil anticipat creditul si ce consecinte are acest lucru.Mentionez ca suma pe care o mai am de plata este undeva in jur de 12000 lei, sunt unic intretinator de familie, cu un copil fiind divortata.Ce se poate intampla, se va dispune poprire pe salariu sau ce altceva?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:14, 25 Aprilie 2013
Stimata doamna,

Aveti in contractul de credit mentionate conditiile in care banca poate accelera scadenta, declarand toate sumele scadente anticipat. Ca regula generala, cam toate bancile declara scadenta anticipata dupa 90 zile de intarziere.
Pot executa silit orice bun prezent sau viitor din patrimoniul dumneavoastra, mobil, imobil... sau poprire pe venituri.
multumesc! as dori sa stiu cum incepe aceasta procedura, mai inati se pune poprire pe venituri?
Da, pe venituri ( va infiinta poprire pe 1/3 din salariu) si pe conturile bancare. Apoi, creditorul se poate indrepta si asupra altor bunuri ale dvs mobile si a celor imobile daca e cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare credit / executare judecatoreasca Mihai322 Mihai322 Salutari, ma lovesc si eu de urmatoarea problema. - in primavara/vara lui 2014 am accesat un credit de nevoi personale, in valoare de 25000 lei+(nu-mi aduc ... (vezi toată discuția)
Codebitor contract credit iuliap01 iuliap01 Buna ziua, In 2008 am semnat ca si codebitor la un contract de credit ioptecar de la [editat] Imprumutatul ar fi trebuit sa fie viitorul meu sot ... (vezi toată discuția)
Notificare de plata razvan22 razvan22 buna seara in mai 2012 am facut un credit la banca(credit nevoi personale) in valoare de 4500 lei si nu l-am mai putut achita ultima suma depusa a fost in ... (vezi toată discuția)