avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa divorțez. Ce trebuie sa fac? Cât ma ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa divorțez. Ce trebuie sa fac? Cât ma costã?

Vreau sa divorțez dar soția este plecata în străinătate și nu poate veni în țară, ea este de acord cu divorțul. Aș dori sa știu cât ar dura până ies actele de divorț și ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:23, 24 Aprilie 2013
pe calea instantei in cazul dvs, nu merge prin notar daca sotia nu este in tara.
se depunde actiunea si dosarul va dura cateva luni.
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2013
MYRA CIMPEAN , Avocat
Va ajuta daca sotia va trimite prin posta acte doveditoare ca nu se poate prezenta ( un contract de munca eventual) si o intampinare- raspunsul ei la cererea dvs, ca e de acord cu divortul, astfel rezulta ca a fost citata corect acolo unde ea, va dura mai putin.
Cererea de divort o depuneti la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun insotita de certificatul de casatorie, copie dupa buletine, copie dupa certificatul sotiei de nastere, chitanta cec de 39 de lei, timbru judiciar de 0.3lei. veti scrie in cerere ca e plecata in strainatate si indicati adresa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort craivanovidiu craivanovidiu ce acte si ce demersuri trebuie sa fac pentru a divorta pentru parasire de domiciliu,daca \"sotia\"e plecata in strainatate si nu se mai intoarce si cat m-ar ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil dediumariusnicu dediumariusnicu vreau sa divortez prin pocedura divort amiabil.sunt casatorit de 10 ani,casatorie din care a rezultat un copil minor in varsta de 7ani si jumatate.am cazut de ... (vezi toată discuția)