avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1769 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii recuperare contributii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

recuperare contributii

In anul 2009 personalul contractual din primarie a beneficiat de un spor de dispozitiv de 25%. In urma controlului curtii de conturi s-a constatat ca aceste drepturi nu erau legale si drept urmare trebuie recuperata toata suma - restul de plata cu contributiile angajatului. Intrebarea este cum recuperez contributiile aferente anului 2009 si retinerea din salar cum se face? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: S.C. EXPERT EVAL SOLUTIONS S.R.L. , Contabil 10:33, 25 Aprilie 2013
Se va face stat de plata rectificativ si se va face declaratie rectificativa. Ca urmare a declaratiei rectificative veti inregistra sume platite in plus care se vor compensa cu luna curenta. De anul trecut termenul pentru rectificarea declaratiilor este 5 ani.
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2013
carmen01011958, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputare spor de dispozitiv ionut79 ionut79 Sporul de dispozitiv se impută la valoarea brută sau la valoarea netă ? Curtea de conturi doreşte ca deciziile de imputare de se emită cu ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna necuvenit corapeptea corapeptea Buna ziua, Am nevoie de un sfat urgent. Am un angajat care in perioada ian-martie a efectuat 21 de zile de concediu de odihna. Pe data de 03 aprilie a ... (vezi toată discuția)
Declaratii rectificative ca cas metmontaj metmontaj curtea de conturi a constatat ca s-au acordat niste sume in plus salariatilor , in anul 2009 , in doua luni. Trebuie sa recuperez aceste sume si in plus sa fac ... (vezi toată discuția)