avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Imputare spor de dispozitiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Imputare spor de dispozitiv

Sporul de dispozitiv se impută la valoarea brută sau la valoarea netă ? Curtea de conturi doreşte ca deciziile de imputare de se emită cu valoarea brută dar eu cred că ar trebui la valoarea netă deoarece atunci cînd acestea s-au plătit functionarilor publici impozitul şi contribuţiile aferente au fost retinute din brut şi restituite statului.Cum trebuie procedat in această situatie având în vedere şi faptul că plata acestui spor a fost suportată din alocaţii bugetare?Mulţumesc pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:37, 26 Noiembrie 2011
Sumele acordate fara drept trebuie restituite la valoarea lor bruta. Pentru recuperarea contributiilor aferente acestor sume, trebuie facute declaratii rectificative.
Vă multumesc foarte mult pentru raspuns .Înţeleg că este necesar să existe o hotărâre a instanţei de judecată pentru a putea să se facă declaraţia rectificativă.Cum rămâne cu cei plecaţi sau cu cei care vor pleca din instituţie ?
Salariatii care au primit aceste sume vor fi obligati sa le restituie in valoare neta, urmand ca serviciul de contabilitate sa faca rectificarile necesare inregistrarilor contabile si recuperarea contributiilor platite in plus.

Cei care au plecat sau vor pleca vor avea parte de acelasi tratament ca si cei care raman .. daca nu se contesta decizia de impunere si nu vor sa plateasca atunci vor fi actionati in judecata pentru recuperarea sumelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am urmatoarea intrebare.: cum se calculeaza suma pe care trebuie ... dangabi78 dangabi78 Am urmatoarea intrebare.: Cum se calculeaza suma pe care trebuie sa o restituie un salariat pentru sporul de control financiar preventiv incasat necuvenit? ... (vezi toată discuția)
Restituire indemnizatie concediu odihna acsargu acsargu Buna ziua! Am nevoie de ajutor in legatura cu urmatoarea problema: in luna febr mi-am luat 22 zile concediu odihna pe care am primit aprox 2000 lei (indemn + ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna necuvenit corapeptea corapeptea Buna ziua, Am nevoie de un sfat urgent. Am un angajat care in perioada ian-martie a efectuat 21 de zile de concediu de odihna. Pe data de 03 aprilie a ... (vezi toată discuția)