avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... dobanda la taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

dobanda la taxa auto

Am obtinut in instanta o hotarare definitiva care obliga adm.finantelor sa-mi restituie taxa auto si dobanda legala . Cand am depus cererea de restituire la finante mi s-a spus ca era mai bine sa obtin in instanta ca si altii dobanda fiscala deoarece este mai mare decat dobanda legala. Ce dobanda ar trebui sa primesc si cum se calculeaza ? In baza carei legi ?
Cel mai recent răspuns: e4c5 , utilizator 20:16, 9 Mai 2013
Nu există dobândă fiscală, există doar dobândă legală. Pentru orice sumă care se restituie de la buget se va acorda dobânda conform art. 124 Cod procedură fiscală.
Multumesc pt. raspuns. Instantele au acordat in unele cazuri dobanda legala iar in alte cazuri dobanda fiscala doar de la data formularii unei cereri de restituire (prejudiciul nefiind reparat in totalitate). Potrivit deciziei CJUE din 18-04-2013 in cazul Mariana Irimie se constata ca instantele au gresit . Dobanda care ar trebui calculata e dobanda fiscala si se calculeaza de la data platii pana la data restituirii . Adm.financiara e obligata sa calculeze dobanda conform deciziei Curtii de Justitie a Uniunii Europene ?
@lucian huzum
Scuzati-ma ca intervin intr-un subiect deschis de altul, dar nu i-ati raspuns corect d-lui @valinegru.
Prin prisma Hotararii CJUE din 18 aprilie a.c. articolele 124, 117....si la cate se mai face trimitere trebuie upgradate. Aplicand grosso modo Hotararea CJUE impreuna cu ce (nu) prevede codul de procedura fiscala, ar rezulta ca din ziua urmatoare celei in care s-a platit in mod nedatorat taxa de mediu/auto/etc si pana la restituirea ei integrala s-ar datora 0,04% pt. fiecare zi de intarziere [art 120(7)+] 15% penalitati de intarziere [art 120/1 al(3) litc]
Sper sa nu fi gresit.... Eu sunt absolventa de matematica si ma descurc mai greu in ceva ce n-are nicio logica sau care are ca unic tel doar jupuirea (nu taxarea !) celor ce platesc.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2013
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda taxa auto conform deciziei cjue valinegru valinegru Am o hotarare definitiva care obliga adm.finantelor sa-mi restituie taxa auto si dobanda legala. Potrivit deciziei CJUE din 18-04-2013 in cazul Mariana Irimie ... (vezi toată discuția)
Calculul dobanzii legale treidecinci treidecinci In urma hotararii definitive a curtii de apel, Casa de Pensii trebuie sa-mi returneze o suma de, sa zicem, 100 lei - la nivelul lunii aprilie 2008. Care este ... (vezi toată discuția)
Dobanda fiscala aplicata de anaf gigelas gigelas Buna ziua, Stie cineva care este dobanda fiscala ce o datoreaza ANAF alaturi de suma ce trebuie sa o restituie in cazul taxei auto ? Aceasta dobanda se ... (vezi toată discuția)