avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Dobanda fiscala aplicata de ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Dobanda fiscala aplicata de ANAF

Buna ziua,
Stie cineva care este dobanda fiscala ce o datoreaza ANAF alaturi de suma ce trebuie sa o restituie in cazul taxei auto ?
Aceasta dobanda se plateste odata cu restituirea sumei,sau separat ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 12:04, 4 Ianuarie 2014
Nivelul dobanzii fiscale se calculeaza conform art. 120, aliniat 7 Cod procedura fiscala. Adica 0,04% din suma care trebuie restituita X numarul de zile calculate in functie de ceea ce a dispus judecatorul prin sentinta. Se calculeaza si se restituie impreuna cu suma reprezentand taxa de poluare achitata de justitiabil. Pentru anii 2009, 2010 nivelul dobanzii a fost mai mare, din cate imi aduc aminte.
Daca in anii trecuti dobanda a fost mai mare,se va calcula la nivelul acela ptr.respectiva perioada ? Sau se va calcula la cota actuala pentru toti anii ? (la mine este vorba de dobanda din 07.07.2008 pana la zi - cum se va calcula ?).
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto (de poluare) DoruD DoruD am trei intrebari legate de recuperarea taxei auto: 1) ce valoare trebuie sa aiba timbrul judiciar pt actiune instanta ? 2) ce valoare are taxa judiciara ... (vezi toată discuția)
dobanda aferenta conf art 124 cp fiscala v1orel v1orel Buna ziua! Am o mica nelamurire in legatura cu modalitatea de calcul a dobanzii aferente in cazul restituirii taxei de poluare. Am primit de curand ... (vezi toată discuția)
Dobanda calculata conform art.124 din codul de procedura fiscala Kim22 Kim22 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu o dilema! [b]Care este diferenta dintre dobanda legala aferentei sumei la data efectuarii platii si ... (vezi toată discuția)