avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Daca lipsesc, sunt obligat sa platesc la intretinere?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Daca lipsesc, sunt obligat sa platesc la intretinere?

Buna ziua!Am o nedumerire si sper ca cineva dintre dumneavoastra sa o elucideze!!!De 3 ani de zile sunt plecat din tara,in apartament nu locuieste nimeni!!!Platesc pe luna 10RON!!!Se adauga penalitati pe aceasta perioada de timp,avand in vedere ca in momentul de fatza nu sunt ca restul locatarilor care locuiesc acolo si se folosesc de ascensor etc...?????Mentionez ca am primit somatie de plata ,daca nu platesc in 15 zile asociatia ma actioneaza in judecata!!! Este normal asa ceva??Pe perioada august 2010 pana in prezent am de plata 1100 RON!!!!!! :O Va multumesc anticipat!!
Ati uitat sa precizati o regula de baza a penalizarii:
- orice suma se penalizeaza pana cand penalizarea devine egala cu suma penalizata, astfel incat maximul de penalizare este atins dupa 500 de zile, daca se aplica procentul de 0,2%.
In cazul unui procent de 0,1%, aceasta penalizare se opreste dupa 1000 de zile s.a.m.d.
Eu sunt plecata din 2008 si-am platit tot timpul cheltuielile pentru spatiile comune. Si nu 10 ro, ci 35 ro pe luna. Si daca n-as fi platit, ma puneau la penalitati. Si avem o persoana care detine 6 apartamente si nu vrea sa plateasca de loc de ani de zile, asociatia l-a dat in judecata si este pe cale sa castige contra lui. Si mai este o lege prin care poate fi deposedat chiar de apartamente, din cauza ca reaua lui vointa dauneaza blocului.
eu cred ca au adaugat si binecunoscutul fond de rulment, se stie!!:)
Platiti prin transfer bancar, asa cum a spus colega anterior, apoi cereti in scris sa vi se explice modul de calcul al penalizarii, plus contravaloarea intretinerii pe fiecare luna din momentul in care dvs ati parasit tara.
Dupa cate cunosc, penalizarile sunt de [EDIT = 0.2% per zi], primele 45 de zile fiind lipsite de penalizari.
Cel mai bine ar fi sa faceti tot posibilul si sa rezolvati personal aceasta problema, deoarece administratorii de asociatii isi deroga in mod ilegal o multime de drepturi, in detrimentul proprietarilor, majoritatea administratorilor fiind aroganti, agresivi si de cele mai multe ori neciopliti. Spun aceasta din proprie experienta, cel putin in Constanta asa se intampla. Nu fac judecati de valoare, ci doar subliniez ceea ce observ.
Ca sa nu ajungeti sa va pierdeti locuinta, este mai bine sa va deplasati in tara, si sa rezolvati problema aici.
Dar va recomand ca toate cererile pe care le faceti la administratie sa le faceti in dublu exemplar, un exemplar sa ramana la dumnevaoastra si unul la adminsitratie, ambele sa fie inregistrate si semnate si stampilate de administrator la primire. Este o modalitate sa va feriti "pielea".
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2013
elga50, moderator
Interventie moderator

@adrianmg
Ati facut un studiu exhaustiv asupra comportamentului administratorilor din tara asta si ati ajuns la concluzia ca "majoritatea sunt aroganti, agresivi si de cele mai multe ori neciopliti"?
Ba chiar faceti judecati de valoare si ar fi bine sa va cereti scuze celor de pe acest forum pe care nu-i cunoasteti si-i asemanati cu cine-stie-ce cunoscut de-al dv.

Va rog sa va controlati limbajul daca vreti sa postati in acest forum si sa va si ramana mesajele postate.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli apartament nelocuit TRISUC TRISUC Am un apartament proprietate personala in care nu mai locuieste nimeni din 1992. Mentionez ca APARTAMENTUL ESTE DEBRANSAT, iar pt.consumul de apa am montat ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli apartament nelocuit kitty35 kitty35 Buna ziua..va rog sa-mi spune-ti ce as putea sa fac..am un apartament nelocuit de 3 ani..am facut cerere pentru scadenta de la intretinere acum 3 ... (vezi toată discuția)
Penaitati aplicate fraudulos la plata intretinerii dreams dreams Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am lipsit din tara timp de un an.La intoarcerea acasa pe lista afisata la intretinere la bloc aveam urmatoarea suma..2100 ... (vezi toată discuția)