avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Valabilitate legea 192/2006 - restituirea taxei de ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Valabilitate legea 192/2006 - restituirea taxei de timbru

Mai este in valabilitate Legea 192/2006,art.63 de restituire a taxei de timbru?
Am avut un dosar pentru emiterea unei hotarari care sa tina loc de act autentic,am fost si la mediator,instanta a admis cererea dar a respins restituirea taxei prevazuta de L192,art.63.
S-a modificat legea?Daca da,cand?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: tzuku51 , utilizator 21:46, 28 Aprilie 2013
Au fost eliminate anumite prevederi care se referă la restituirea taxei de timbru ,da, prin legea 115/2012, şi vizează transferul unor drepturi reale , parteje şi cauze sucesorale.

(2) Odata cu pronuntarea hotararii, instanta va dispune, la cererea partii interesate, restituirea taxei judiciare de timbru, platita pentru investirea acesteia, cu exceptia cazurilor in care conflictul solutionat pe calea medierii este legat de transferul dreptului de proprietate, constituirea altui drept real asupra unui bun imobil, partaje si cauze succesorale.”
16. La articolul 63, dupa alineatul (2) se introduce un nou alineat, alineatul (21), cu urmatorul cuprins:
“(21) Instanta de judecata nu va dispune restituirea taxei judiciare de timbru platite pentru investirea acesteia, in cazul in care conflictul solutionat este legat de o cauza succesorala pentru care nu s-a eliberat certificatul de mostenitor.”
inseamna ca trebuia sa dispuna restituirea taxei?
La solicitarea părţii, şi dacă solicitarea nu priveşte transferul sau constituirea unui drept real, ori partaj sau cauză succesorală.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ContSters193525 ContSters193525 1.Daca intr-un proces de iesire din indiviziune am platit taxa judiciara iar la prima infatisare cadem deacord si dorim sa mergem la mediator ne recuperam ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa timbru judiciar incepind cu 1 oct 2012 paulghita paulghita se poate recupera taxa de timbru judiciar intr-o actiune de partaj succesoral dupa data de 1 oct 2012>? (vezi toată discuția)
Renuntare la judecata- recuperare taxe si onorariu expert prietenulomului prietenulomului Am achitat taxa de timbru pe valoare si expertiza tehnica dar dorim sa renuntam la judecata deoarece am ajuns la o intelegere . Se mai pot recupera taxele ?? (vezi toată discuția)