avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere contraventionala introdusa gresit
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere contraventionala introdusa gresit

Ce se poate intampla in cazul in care o persoana sanctionata pentru lipsa rovinietei a introdus plangerea la judecatoria in a carei raza teritoriala a fost savarsita contraventia, nu la cea de la domiciliul contravenientului ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:06, 29 Aprilie 2013
E ok. Plangerea se depune in termen de 15 zile de la inmanarea sau comunicarea procesului verbal, la judecatoria in a carei circumscriptie a fos savarsita contraventia (cu exceptia domeniului constructiilor, dar nu e cazul dvs. aceasta exceptie)
Ultima modificare: Joi, 25 Aprilie 2013
Ariel_tm, utilizator
Problema este ca desi scria in procesul verbal ca plangerea se depune la domiciliul contravenientului in urma studierii ordonantei referitoare la contraventii am procedat asa. Pe urma dupa ce am depus plangerea am aflat despre legea privind degrevarea instantelor care modifica ordonanta referitoare la rovinieta in sensul ca plangerea in acest caz se introduce cum era scris in procesul verbal. Mi-e teama sa nu se respinga plangerea.
De regula, plangerea se depune la instanta care a fost indicata in procesul verbal. Oricum, instanta necompetenta ar trebui sa-si decline competenta in favoarea instantei competente si sa nu se respinga plangerea pe care ati facut-o.
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2013
Ariel_tm, utilizator
Într-adevăr, potrivit art. 10^1 din OG nr. 15/2002 competenţa de soluţionare a plângerii contravenţionale aparţine judecătoriei unde domiciliaţi. Instanţa pe care aţi învestit-o cu soluţionarea plângerii dvs. este obligată să verifice dacă este competentă să pronunţe o hotărâre în cauză. Fiind vorba despre o competenţă teritorială exclusivă, ea îşi va declina competenţa de soluţionarea a pricinii în favoarea judecătoriei unde domiciliaţi.
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este instanta competenta? tucalan tucalan In cazul savarsirii contraventiilor instanta competenta sa judece plangerile contraventionale formulate impotriva pv,ramane tot instanta in a carei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit un proces verbal de contraventie in bucuresti ... rodicageorge rodicageorge Buna ziua, am primit un proces verbal de contraventie in bucuresti ,pot face contestatie in alt oras ? (vezi toată discuția)
Solutie data de instanta hugh1001 hugh1001 Admite excepţia de necompetenţă teritorială a Judecătoriei B , invocată de intimat şi, în consecinţă: Declină competenţa de soluţionare a ... (vezi toată discuția)