avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este instanta competenta?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este instanta competenta?

In cazul savarsirii contraventiilor instanta competenta sa judece plangerile contraventionale formulate impotriva pv,ramane tot instanta in a carei circumscriptie s-a savarsit contraventia?Exceptia fiind doar :
Potrivit Legii 2/2013- privind degrevarea instantelor de judecata
Art. III
Dupa articolul 10 din Ordonanta Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 82 din 1 februarie 2002, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 424/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, se introduce un nou articol, art. 10^1, cu urmatorul cuprins:
"Art. 10^1
Prin derogare de la dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, plangerea, insotita de copia procesului-verbal de constatare a contraventiei, se introduce la judecatoria in a carei circumscriptie domiciliaza sau isi are sediul contravenientul."
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:54, 9 Iunie 2013
Este vorba numai despre plangerile contraventionale impotriva PV incheiate in baza Ordonantei Guvernului nr. 15/2002 .. in acest caz, instanta competenta este judecatoria in a carei circumscriptie domiciliaza sau isi are sediul contravenientul.
Desi fapta savarsita constituie contraventie conform OG 15/2002, instanta competenta fiind judecatoria in a carei circumscriptie domiciliaza sau isi are sediul contravenientul, mi s-a respins exceptia necompetentei teriotriale a instantei.mai exact :
"Respinge excepţia necompetenţei teritoriale invocată de petentă şi acordă termen de judecată la 09.09.2013, pentru când pune în vedere petentei să depună la dosar procesul verbal contestat, sub sancţiunea suspendării cauzei.
Document: Încheiere de şedinţă 03.06.2013"

Si nu ar fi in interesul meu sa se supende??
La ce dată aţi introdus plângerea contravenţională pe rolul instanţei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta pentru masina vanduta georgeionica georgeionica daca am vandut masina si e radiata doar fiscal iar la 4 luni de la incheierea contractului noul proprietar a luat amenda pentru rovinieta trebuie sa o platesc ... (vezi toată discuția)
Amenda rutiera ºi comportament inadecvat lucrator de politie aslan02 aslan02 in data de 1.08.13 am traversat(ca pieton) intersectia gen vasile milea cu bd iuliu maniu, dinspre statia de metrou politehnica.In momentul in care mai aveam 2 ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta fetesti mihaitode mihaitode Buna ziua! Am primit o amenda ca am circulat pe podul de la fetesti, pe motiv ca am circulat fara a detine rovinieta valabila. Am platit aveasta rovinieta cu o ... (vezi toată discuția)