avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Operator calculator - casier
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Operator calculator - casier

Buna ziua. Am o intrebare la dumneavoastra. Lucrez la o firma de transporturi in functia de operator calculator. De aproximativ 1 an am fost obligat sa incasez banii din vanzarile de lemn ( aproximativ 65.000 lei zilnic ). Nu mi-a fost pusa la dispozitie o casa de bani unde sa imi tin in siguranta incasarile din timpul zilei pana la predare ( seara ). Nici macar la salariu nu mi-au pus nimic. Pot sa refuz sa mai incasez bani ? Sau macar sa ii fac sa imi cumpere o casa de bani ? Multumesc anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 26 Aprilie 2013
Din cate stiu Decretul nr. 209/1976 pt aprobarea Regulamentului operatiunilor de casa..mai este in vigoare. Sper sa nu ma insel.
Conf art 3 "Casierii sînt gestionari de mijloace bãneşti şi alte valori,.."
Conf art. 6 "Casieria trebuie sa funcţioneze într-un spaţiu adecvat, în condiţiile unei depline securitati. În acest scop, angajatorii sînt obligaţi sa ia mãsuri pentru a asigura inzestrarea casieriei cu mijloace tehnice de paza şi de alarma, în funcţie de importanta valorilor pãstrate şi sa asigure condiţiile de pãstrare a numerarului în cadrul unitãţilor şi de transport la şi de la bãnci sau celelalte instituţii de credit, conform dispoziţiilor legale"
Conf art 8 "Numerarul şi alte valori, precum şi documentele de casa, se pãstreazã în tezaure, case de fier sau dulapuri metalice, care se incuie ori de cîte ori casierul pãrãseşte încãperea, iar la sfîrşitul zilei de lucru se incuie şi se sigileaza."
Deci e obligat sa aiba un seif pentru pastrarea banilor.
Puteti refuza indeplinirea oricarei alte atributiuni pe care nu o aveti prevazuta in fisa postului ...
La noi refuzul = demisie ..
Nu e chiar asa ... Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia lui fost provocată de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura incasare gcprmr gcprmr In cazul in care administrarea Asociatiei de propietari, este externalizata, este facuta de o firma particulara, ce proceduri si ce documente trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Suma de bani tinuta in casieria asociatiei de proprietari Osanca Osanca Buna seara, va rog sa-mi spuneti daca este ok ca sumele de bani incasate de la proprietari sa fie pastrate la casier acasa, pana se achita facturile si ce ... (vezi toată discuția)