avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incompatibilitate conducere administrativa si ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incompatibilitate conducere administrativa si financiara de catre acceasi persoana

In cadrul unei societati comerciale in lipsa administratorului, persoana desemnata cu aplicarea CFP pe documente, poate sa semneze documente administrative in locul acestuia: acordarea concediilor, corespondenta, contracte? Este nevoie de o decizie scrisa? Chiar si in cazul existentei acestei decizii apare o situatie de incompatibilitate? Daca este incompatibilitate in conformitate cu ce prevederi legale?
Cel mai recent răspuns: acky , utilizator 21:13, 26 Aprilie 2013
cine zice ca e incompatibil. ar trebui sa fie specificat ca in caz de lipsa a administratorului dir financiar sau ce e ala semneaza aceste documente.
Aceasta situatie e valabila dor la societatile de stat sau la toate ? De ce?
Buna ziua. Aici ma refer la societatile de stat. Ordonatorul de credite nu poate semna angajamentul (contractul) pana nu are viza CFP. Nu vad cum ai putea semna contracte si pentru CFP si pentru administrator. Pentru alte imputerniciri posibil dar pentru angajare de cheltuieli nu prea vad cum.

Ordinul ministrului de finante nr. 1792/2002

Inainte de a angaja si a utiliza creditele bugetare, respectiv inainte de a lua orice masura care ar produce o cheltuiala, ordonatorii de credite trebuie sa se asigure ca masura luata respecta principiile unei bune gestiuni financiare, ale unui management financiar sanatos, in special ale economiei si eficientei cheltuielilor.

Aceste proiecte de angajamente legale nu pot fi aprobate de catre ordonatorul de credite decat daca au primit in prealabil viza de control financiar preventiv in conditiile legii.

In conditiile legii adica ordinul 119/1999, normele sunt in 522/2003. Vorbim de institutii publice, societati cu capital de stat, la societatile comerciale nu stiu cum se organizeaza controlul financiar preventiv, (posibil sa fie deja integrat in sfera managementului si atunci ar fi ok).
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2013
acky, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concomitent contabil si gestionar/ marianabarbu marianabarbu In prezent sunt contabil la o unitate de stat.Fiind in imposibilitatea de a face angajari , unitatea imi poate da gestiune , dat fiind faptul ca gestionaru ... (vezi toată discuția)
viza bun de plata violeta Marian violeta Marian Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o persoana care efectueaza control financiar preventiv poate pune si viza BUN DE PLATA, pe facturi. Mentionez ca lucrez ... (vezi toată discuția)
Subiect: evaluarea anuala angajati str8 str8 Subiect: Evaluarea anuala angajati Prin decizie interna semnata de conducerea societatii , in cursul anului 2013 am fost una din persoanele desemnate sa ... (vezi toată discuția)