avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cine poate semna bilantul contabil?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cine poate semna bilantul contabil?

Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Daca o firma are angajat un contabil ( dar fara studii superioare), iar administratorul are studii economice superioare, bilantul trebuie si certificat de un expert contabil? multumesc
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 15:46, 26 Aprilie 2013
Conform art.28 alin. 10 si 11 din Legea contabilitatii nr.82/1991 actualizata,situatiile financiare anuale se semneaza de catre directorul economic,contabilul-sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie. Acestea pot fi intocmite si semnate de persoane fizice sau juridice,autorizate potrivit legii,membre ale CECCAR. Conform art.10 alin.2 din Legea 82/1991,persoanele care organizeaza si conduc contabilitatea,trebuie sa aiba studii economice superioare. Fata de cele de mai sus,consider ca intocmirea si semnarea situatiilor financiare,trebuie sa se faca de catre o persoana autorizata.

Administratorul nu poate semna, chiar daca nu are studii superioare?
Probabil,ati vrut sa spuneti "chiar daca are studii superioare". Conform art.28 alin.(13)din Legea 82/1991,situatiile financiare anuale si raportarile contabile se semneaza si de catre administrator. In ce priveste administratorul,acesta poate sa aiba sau nu studii superioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de semnare bilant d_cristina23 d_cristina23 Daca sunt angajat la o firma ca si contabil-sef dar nu sunt membru ceccar pot semna bilantul la intocmit? (vezi toată discuția)
Semnaturi pe bilant Mircea-Alexandru Mircea-Alexandru Am terminat de intocmit bilantul pe anul 2013 si urmeaza sa il depun.Din ce am inteles daca cifra de afaceri este sub 100.000E nu este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Pot semna bilanțul daca am studii economice superioare cu licenta? tatiana1 tatiana1 Buna ziua, am studii economice superioare cu licenta si ma angajez pe post de director economic .Pot semna bilantul si raportarile semestriale? In Legea ... (vezi toată discuția)