avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Semnaturi pe bilant
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Semnaturi pe bilant

Am terminat de intocmit bilantul pe anul 2013 si urmeaza sa il depun.Din ce am inteles daca cifra de afaceri este sub 100.000E nu este nevoie de semnatura/stampila unui contabil CCECAR si pot semnat tot ( administrator micro )

Este adevarat?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 28 Mai 2014
Potrivit art.28 din Legea contabilitatii nr.82/1991 republicata ,situatiile financiare anuale se semneaza de catre :1).- directorul economic,contabilul sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie ; 2)-persoane fizice sau juridice,autorizate potrivit legii,membre ale CECCAR ; 3)-persoane care organizeaza si conduc contabilitatea societatilor care au optat pentru un sistem simplificat de contabilitate(art.5 alin.1^1).
Pot semna formularele pentru bilanturi:
- Persoane fizice autorizate CECCAR (Experti contabili)
- Persoane juridice autorizate CECCAR (firme de contabilitate)
- Directorul economic
- Contabilul sef
- Alta persoana care are studii superioare economice si care inlocuieste Directorul Economic si Contabilul sef, cand acestia lipsesc.

Vedeti si acest articol
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant pentru firma fara activitate andreeazanfir andreeazanfir daca o firma nu are activitate bilantul mai trebuie semnat de catre un economist la intocmit sau poate fi semnat de administrator si la intocmit si la ... (vezi toată discuția)
Tinerea evidentei contabile adrianabresug adrianabresug o firma a carei cifra de afaceri este peste 100.000 euro este obligata sa aiba angajati ?Mentionez ca e vorba de vanzare cu ridicata tamplarie lemn e care se ... (vezi toată discuția)
Bilant simplificat florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, La un bilant simplificat trebuie atasate si notele contabile? Bilantul simplificat trebuie semnat de un contabil autorizat ? Multumesc. (vezi toată discuția)