avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Drept de semnare bilant
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Drept de semnare bilant

Daca sunt angajat la o firma ca si contabil-sef dar nu sunt membru ceccar pot semna bilantul la intocmit?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 13:06, 1 Noiembrie 2013
Potrivit art.28 alin.(10) din Legea contabilitatii nr.82/1991,actualizata,situatiile financiare anuale(care includ si bilantul)si raportarilr contabile se semneaza de catre directorul economic,contabilul sef sau alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie.
Atentie insa,conform art.10 alin.(2) din aceeasi lege persoanele care organizeaza si conduc contabilitatea,trebuie sa aiba studii economice superioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate semna bilantul contabil? cristinamanu cristinamanu Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Daca o firma are angajat un contabil ( dar fara studii superioare), iar administratorul are studii economice superioare, ... (vezi toată discuția)
Semnaturi pe bilant Mircea-Alexandru Mircea-Alexandru Am terminat de intocmit bilantul pe anul 2013 si urmeaza sa il depun.Din ce am inteles daca cifra de afaceri este sub 100.000E nu este nevoie de ... (vezi toată discuția)
Pot semna bilanțul daca am studii economice superioare cu licenta? tatiana1 tatiana1 Buna ziua, am studii economice superioare cu licenta si ma angajez pe post de director economic .Pot semna bilantul si raportarile semestriale? In Legea ... (vezi toată discuția)