buna,
Am un credit bancar garantat cu ipoteca pe un apartament. In cazul in care banca imi va declara creditul scadent si va incepe procedura de executare silita, banca va executa toate proprietatile aflate pe numele meu sau numai apartamentul ipotecat?
Mentionez ca mai detin un alt imobil ptr care voi face acte de donatie catre fratele meu. Banca mai poate avea pretentii si asupra imobilului donat?
multumesc anticipat!
Corect , dar ati plati pt asta si la banca ramaneti in continuare dator.
Incercati sa gasiti cumparator pt apartamentul ipotecat sau sa-l inchiriati sa puteti plati rata.
Bineinteles, conteaza cat mai aveti de achitat la credit, cat mai valoreaza ap ipotecat..
Cred ca asta este cea mai buna solutie. Inchiriati unul dintre imobile si platiti astfel o parte din rata. Asa castigati de doua ori, nici nu pierdeti imobilul neipotecat si ramaneti si cu imobilul ipotecat.
Am uitat sa va intreb ceva esential. Fratele este casatorit?
Din pacate inchirierea nu este posibila ( in apartamentul ipotecat locuim, iar cel de-al doilea imobil se afla intr-o alta localitate fara atractii turistice sau zone industriale , valoarea lui este destul de mica). Intentionam ca dupa ce banca va prelua apartamentul sa ne mutam in imobilul pe care incercam sa-l salvam:). Si da, fratele este casatorit. Multumesc!
In cazul asta, trebuie sa stiti ca daca vindeti fratelui, sau daca acesta adjudeca in cadrul executarii silite, bunul va fi bun comun cu sotia acestuia.
Trebuie sa o luati in calcul si pe cumnata dvs.
Puteti sa va mutati deja in locuinta cealalta si sa inchiriati apartamentul in care locuiti, ca sa platiti rata din chirie. Oricum va mutati, sau aveti in gand sa o faceti. Asa, salvati imobilele.
Evident, daca in chiria ar acoperi rata, sau macar o parte substantiala din ea.