avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua, casa ( construita impreuna) parintilor mei este construita pe un teren mostenit de tata. ce dreptiri am cand tata va deceda ( are 84ani) avand in vedere faptul ca mama in urma cu mai multi ani dorea sa dea toate bunurile unei verisoare.la insistentele acesteia ( fiica surorii ei ) .dar fara ca tatalui meu sa ii fie cerut acordul. sunt singurul copil sora mea a decedat.va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:15, 26 Aprilie 2013
Buna ziua.Daca tatal dvs decedeaza casa se va imparti intre dvs si mama dvs aveti o cota parte din casa.Mama dvs vrea sa doneze acea casa printr-un contract de vanzare-cumparare (donatie deghizata) verisoarei dvs ,dar pentru asta tatal dvs trebuie sa semneze .Mai bine sugerati tatalui dvs sa nu semneze nimic,varsta inaintata il poate usor de pacalit de catre mama dvs ca sa semneze un act .Daca vreti sa ramaneti cu ceva din casa aia,aveti grija sa nu semneze nimic.De obicei se face un contract de vanzare-cumparare (donatie) in care se spune ca cumparatorul plateste pretul de ....,eventual cu drept de abitatie.Problema este daca il vinde verisoarei,nu aveti cum sa dovediti ca ea a platit pretul din contract ,ca nu s-a urmarit sa se doneze acel bun gratis.Iar ca sa va judecati ,va trebuie bani si rabdare multa.
va multumesc, puteti va rog sa-mi spuneti care este partea mea de mostenire?
La decesul tatalui dvs , in masa succesorala va intra terenul si 1/2 din Casa care a fost construita pe timpul casatoriei cu mama dvs, din cate am inteles. Restul cotei de 1/2 din Casa apartine mamei dvs.
Din aceste bunuri Fiica are 3/4 Sotia supravietuitoare 1/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire rog ajutor bla bla bla bla Buna ziua as avea o intrebare bunicul a decedat la fel si tatal meu.eu am acceptat mostenirea(sunt nepoata de fiu decedat) astfel bunica nu si-a putut ... (vezi toată discuția)
Donatie sau act vanzare cumparare nitucornel nitucornel Buna ziua. As dori sa stiu ce poate fi mai bine facut in cazul in care mama vrea sa treaca casa si terenurile aferente acesteia, fiicei. Mentionez ca mama a ... (vezi toată discuția)
Intervenient accesoriu intr-un proces de anulare act vanzare cumparare teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua. Va rog sa ma indrumati intr-o problema.In 2008 tata a vadut casa nepotului meu (in varsta de 6 ani ).,contract cu uzufruct viager.A vandut-o fara ... (vezi toată discuția)