avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cum ies dintr-o firma in lipsa celuilalt administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cum ies dintr-o firma in lipsa celuilalt administrator

Am un prieten care si-a deschis o firma cu o nulitate de om, tipul a plecat pe mare si nu mai reuseste sa dea de el. Pe firma respectiva nu se mai fac tranzatii, se depune totul pe zero, insa au "omis" sa inchida contul si acum banca isi cere partea.

Intrebarea este: cum ar putea prietenul meu sa iasa din firma in mod legal fara semnatura si a celuilalt partener. A platit prea mult timp si partea "nulitatii".

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 22:22, 26 Aprilie 2013
Formulează o cerere de retragere din societate pentru unul dintre motivele prevăzute de art. 227 din legea nr. 31/1990.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parteneriat firma cu cetatean israelitean Catalinarmeanu Catalinarmeanu Buna ziua. La inceputul anului 2009 am deschis o firma cu un cetatean israelitean ( 40% eu, 60% el). Pana in prezent nu am avut nicio activitate pe firma.Nimic ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de un asociat, care este si administrator? c2009cristi c2009cristi Buna Ziua, Acum cativa ani am infiintat un SRL impreuna cu un vechi prieten (suntem 2 asociati 50% cu 50% si suntem amandoi administratori), intre timp ... (vezi toată discuția)
Cum scap de actiunile andra.dobre andra.dobre In urma cu cativa ani ajutat un prieten sa infiinteze o firma. Eu am actiuni 10 %, partenerul meu este administrator cu 90%. Precizez ca nu am drept de ... (vezi toată discuția)