avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocati si societatile de consultanta?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocati si societatile de consultanta?

Imi scapa urmatoarea situatie: un avocat doreste sa se angajeze la o firma(SRL) de consultanta in management si afaceri sau o firma ar avea nevoie si de serviciile unui avocat. Are dreptul avocatul sa acorde consultanta juridica in acea firma si totodata sa reprezinte in instanta clientii ca in cazul in care ar fi propriul sau cabinet de avocatura? Binenteles in cazul de fata ar fi doar spete in domeniul afacerilor. Poate un astfel de SRL sa dobandeasca si codul CAEN specific consultantei juridice? (al carui numar acum nu mi-l mai amintesc ... :)) ). Adica ar fi o firma completa: consultanta in afaceri si totodata ar putea lucra si in domeniul juridic fata de care afacerile au stransa legatura...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:16, 27 Aprilie 2013
Daca clientul este arestat, rog instanta sa lase clientul sa citeasca ceea ce am scris.Si daca instanta nu isi da seama ca trebuie sa citeasca si zice ca va citi cu ocazia grefei se va striga cauza peste cel putin 30-40 de minute...la a doua strigare...
Si pe e_mail informez deoarece imi pare normal.
Ei platesc si avocatul le ofera un serviciu.

Doar in cazul in care este vorba de propunere de arestare preventiva nu mai este timp de scris deoarece apararea se face altfel si clientul nu mai poate fi informat.

Marile societati civile de avocati primesc in general bani pe comercial deoarece in penal se pare ca exista probleme cu plata la ora deoarece nimeni nu a incercat sa educe clientii cu privire la plata cu ora.
Insa, exista varianta cu onorariul pe serviciu avocatial in care sa se includa si ora de consultanta.Cum este, spre exemplu, grefa cu inculpatul arestat.
Am observat ca avocatii au inteles in ultima vreme ca trebuie sa ia bani separat pentru grefa...fata de trecut unde nu se proceda in acest fel...
Am incercat sa am un rol activ...in acest sens...si m-am facut inteles...

Pentru ca avocatul sa mearga brici se impune sa ia bani pe fiecare serviciu avocatial in parte.
In caz contrar se ajunge la situatia de care se plang clientii, pe forum si nu numai, in sensul ca avocatul nu isi mai da silinta la un moment dat...

In penal avocatul trebuie sa ia bani pentru ca obtine castig de cauza daca se respinge propunerea de arestare preventiva si apoi alti bani pentru mai departe.
Adica avocatul trebuie sa tinteasca rezultatul si recompensa si nu sa ia bani doar ca sa aiba de lucru si el...( nu ma refer la dvs. )
Criticile mele sunt aduse clientilor care scad nivelul calitatii actului avocatial din cauza platilor...

Marile societati de avocatura pe drept comercial au la baza in primul rand clienti din randurile politice si cu implicatii politice.Si ma opresc aici...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatie talharie estrela2126 estrela2126 am angajat un avocat pt un dosar talharie din faza de cercetare.mi-a cerut 3000 lei.urmarirea penala s-a incheiat si s-a trimis dosarul in instanta. mi-a ... (vezi toată discuția)
Prestatii avocatiale nefacturate? antofel antofel Un cabinet individual de avocat, platitor de TVA, incheie cu un client un contract de asistenta juridica pentru asistenta si reprezentare in dosar X de la ... (vezi toată discuția)
Practici neclare ale unui cabinet de avocatura Eunedumeritul Eunedumeritul Pentru a nu va rapi timpul o sa trec direct la subiect si va rog, sa ma luminati si indrumati. In urma cu cateve luni, in familia noastra a avut loc un ... (vezi toată discuția)